HaberlerBu elma dalında satılıyor

Bu elma dalında satılıyor

Türkiye'nin önemli elma üretim merkezlerinden Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde modern tarımla birlikte rekoltesi 85 bin tona ulaşan elma, henüz dalındayken alıcı buluyor

Bu elma dalında satılıyor

Türkiye'nin önemli  elma üretim merkezlerinden  Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde  rekoltesi bu yıl 85 bin tona ulaşan elma, üreticilerin yüzünü güldürdü. Kendine has aromasıyla damaklarda bıraktığı lezzetinden dolayı piyasada her zaman aranır hale gelen Yahyalı elması, bu özelliği dolayısıyla henüz dalındayken alıcı buluyor. Yaklaşık 30 bin dekarlık alanda elma üretimi yapılan ve 15 elma çeşidine sahip Yahyalı, üretimde Türkiye'nin ilk 5 merkezi arasında yer alıyor.

 

EN İYİ DÖNEM

Yaklaşık 70 yıldır ilçede gerçekleştirilen elma üretimi, yapılan modern tarım ve özel yöntemlerle son 2 yılda en iyi dönemini yaşıyor. Yahyalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Parlak, AA muhabirine, ilçede geçen yıl 75 bin ton olan rekoltenin bu yıl 85 bin tona ulaştığını söyledi. İlçede uzun yıllardır elma üretimi yapıldığını aktaran Parlak, şunları kaydetti: "İlçemizde ilk olarak 1946 yılında, ekonomik açıdansa 1950'li yıllarda elma üretimi gerçekleştirilmeye başlandı. İlk başta klasik elma diye tabir ettiğimiz golden, Amasya ve starking çeşitlerinin üretimi gerçekleştirildi. Son 15 yılda modern imkanlarla klasik çeşitlere ek olarak fuji, granny smith ve gala gibi birçok çeşidin de üretimi gerçekleştirildi. İlçemizde 28 bin 450 dekarlık alanda 85 bin ton elma üretimi gerçekleştirmekteyiz. Kayseri'nin Develi, Yeşilhisar ve Yahyalı üçgeninde bulunan elma üretim havzasında da yıllık ortalama 150 bin ton elma üretimi gerçekleştirmekteyiz. Isparta, Karaman, Niğde ve Antalya'nın ardından Türkiye'deki elma üretiminde 5. sırada yer almaktayız."



SIRADAKİ HABER