Canik Belediyesi Meclis Salonu'nda Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi tarafından belediye çalışanlarına 'Sıfır Atık' konusunda Canik Belediyesi Çevre Mühendisi Feyza Özal bilgi verdi. Bilgilendirme toplantısına Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra Temizlik İşleri Birim Müdürü Hakan Ortaç ve belediye çalışanları katıldı.

BELEDİYE VE KAMPÜSTE BAŞLAYACAK

Çevrenin, çağın alarm veren konularının başında geldiğine işaret eden Başkan Genç, "Çevre tahribatı ve doğal kaynakların tükenmesini önleyici çalışmalar yapmazsak yakın bir gelecekte dünya yaşanılmaz bir hale gelecek. Sürdürülebilir bir yaşam, tasarruf kültürü ve atıkların kontrolü ile mümkündür. Kaynağında ayrıştırılmış atıklar, geri dönüşüme imkan sağlayacak, böylece tükettiklerimizin çevreye verdiği zararı minimize etmiş olacağız. Bu kapsamda biz önce belediyemizden ve Mevlana kampüsümüzden başladık. Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğimiz iki atık toplama ve dönüştürme ünitesi ile inşallah bu projeyi ilçemiz geneline yayacağız" diye konuştu.

HER ATIK ÇÖP DEĞİL

'Her atık çöp değildir' anlayışının toplumun her kesimine yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Başkan Genç, 'Canik Belediyesi olarak sıfır atık konusunda duyarlı bir belediyeyiz. Böylesine hassas bir konunun toplumun tabanına yaygınlaştırılması, bilinçlendirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu doğrultuda mahallelerimizde, sitelerimizde halkımıza çevre ve atık bilinci konusunda eğitimler de vereceğiz. Yine okullarda öğrencilerimize yönelik bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları yapacağız. Çünkü sadece atık toplama kumbaralarının yerleştirilmesi yeterli olmayacaktır. Çevre ve atık bilinci topluma kazandırılmadığı ve halkımız destek vermediği sürece projenin başarılı olması ve hedefe ulaşılması mümkün değildir' dedi.

ÇEVREYE DUYARLI PROJELER

Canik Belediyesi olarak çevreye duyarlı projelere imza attıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç,' Dinimiz ve medeniyetimiz bize çevreci olmamızı emretmektedir. Bu kapsamda biz çevreye duyarlı bir belediye olarak daha önce Bir Can Bir Fidan projemizi hayata geçirmiştik. Ayrıca Meşe Orman Park ve Sancaktepe projesi ile çevreci projeler uyguladık. Yaptığımız proje ve uygulamalarda çevre hassasiyetini göz önünde bulunduruyoruz. Çevreye uyumsuz hiçbir tesis veya projemiz yoktur. Şimdi de Sıfır Atık projesi ile kaynakları daha verimli kullanıp, geri dönüşümle israfı azaltmayı hedefliyoruz. Bu projeyi Türkiye'de ilk uygulayacak belediye olmanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz" şeklinde konuştu.