Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yaptığı yazılı açıklamada, doğanın gelecek kuşaklara aktarılması gereken bir miras olduğunu vurguladı.

Doğanın geçmişin mirası, geleceğe emanet olduğunu ifade eden Genç, Sancaktepe, Meşe Orman Park, Bir Can Bir Fidan projeleri ve park çalışmalarıyla ilçedeki yeşil alan miktarını arttırdıklarını belirtti.

Genç, vatandaşlara şehrin gürültüsünden uzak dinlenme mekanları oluşturduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnsanı merkeze alan yönetim anlayışımızla gelecek kuşaklara daha sağlıklı, doğal bir yaşam alanları bırakmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Belediye olarak daha temiz ve yeşil bir dünyayı gelecek kuşaklara bırakma adına bir sorumluluğumuz var. Canik Belediyesi olarak bu sorumluluklarımızın gereği olarak çalışmalar yürütüyoruz. Meşe Orman Park Projemiz sabahları insanlarımızın kuş cıvıltıları eşliğinde spor yaptığı, çocukların oyun gruplarında oynadığı, ailelerin ise oturma banklarında oturup günün stresinden uzaklaştıkları doğa dostu bir mekan. Özellikle hafta sonları gittiğinizde adeta Meşe Orman Parkımızda adım atacak yer bulamazsınız. Yine yürüyüş yolları, ağaçlandırma çalışmaları ile doğanın dengesini bozmadan hatta yeşil alanları çoğaltarak projelendirip hayata geçirmek üzere olduğumuz Sancaktepe Projemiz insanlarımıza doğal bir yaşam alanı imkanı sunuyor. Özellikle kentsel dönüşüm proje alanlarımız içerisinde yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ve parklar ile vatandaşlarımız bu alanlarda nefes alıyor."