Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 'Tecrübe Paylaşımları' kapsamında Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu. Okulun Canik Belediyesi tarafından yapılan konferans salonunda düzenlenen Tecrübe Paylaşımları programında gençlerle sohbet eden Başkan Genç, 2053 Türkiye'sinin gençlere emanet olduğunu söyledi. Okul Müdürü Şükrü Dizek ve öğretmenlerin de yer aldığı buluşmada öğrencilerden yerli ve milli bir hafızaya sahip olmalarını isteyen Başkan Genç, 3. bin yılın başında en büyük gücün bilgi olduğunu söyledi.

GENÇLER, 21. YÜZYILI İYİ ALGILAMALI

Yeni bin yılda dünyaya ait büyük fotoğrafı doğru okumanın önemine işaret eden Başkan Genç, "Bizim en büyük sermayemiz, geleceğimiz gençlerimizdir. Ancak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 21. yüzyılı iyi algılaması gerekiyor. Gençlerimiz, normal okumanın yanında uluslararası ilişkileri, değişen dünya düzenini, 15 Temmuz'u,FETÖ meselesini,Suriye meselesini, Kudüs meselesini doğru analiz etmelidir. Bugün gençlerimizin 4'te 3'ü internet kullanıyor. Sanal alemi aşarak, doğal dünyanızda mücadele veren bir nesil olmalısınız. Çünkü 2053 Türkiye'sini sizler inşa edeceksiniz" dedi.

KARİYERİ MİLLET İÇİN KULLANIN

Yerli ve milli hafızaya vurgu yapan Başkan Genç, "Olay sadece diploma almak, okulda başarılı olmak, ileride kariyer sahibi olmak değildir. Yaptığınız her işte yerli ve milli düşünmek, ona göre adım atmak zorundasınız. Yani imanına, inancına, maneviyatına, değerlerine sahip bir gençlikten bahsediyorum. Yani gençlerimizin beynini, aklını hardisk gibi düşünürsek, eğer biz gençlerimizin beyinlerinde değerlerimize ve tarihimize bağlı yerli hafıza oluşturamazsak, gençlerimizin aklını başkaları teslim alır. Önemli olan kariyer sahibi olurken ihanet içinde bulunmamak, elde ettiği kariyeri şehri, ülkesi, vatanı, milleti uğruna kullanabilmektir" diye konuştu.

EN BÜYÜK GÜÇ BİLGİ

En büyük gücün bilgi olduğunu da ifade eden Başkan Genç, "Eğer Türkiye'yi geleceğin en önemli güçlerinden biri haline getirmek istiyorsak, bunun yolu bilgiden geçiyor. Bilgiye sahip olmaktan geçiyor. Bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten, bilgiyi kullanan ülkeler bir adım öne geçiyor. Artık top, tüfek, tank değil bilgi iş görüyor. Bugün en büyük güç bilgidir. Onun için bilgi toplumu olma yolunda çok daha büyük gayret göstermemiz gerekir. Bugün ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Siz lokomotifin arkasına takılan, peşinden giden vagon olmayın, lokomotifin kendisi olun" şeklinde konuştu.

Başkan Osman Genç, programın son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Tecrübe Paylaşımları etkinliğinin sonunda ise okul müdürü Şükrü Dizek okula yaptığı katkılardan dolayı Başkan Genç'e plaket verdi.