'Sıfır Atık' konusunda çalışmalara başlayan Canik Belediyesi başta hizmet binası olmak üzere tesislerine Sıfır Atık kumbaraları koydu. Sıfır Atık konusunda geçtiğimiz hafta çalışanlarına bilgiler veren belediye, çalışmalara fiili olarak başlamış oldu.

BELEDİYE VE KAMPÜSTE BAŞLADI

İsrafı önlemek ve kaynakları daha verimli kullanmak adına Sıfır Atık projesinin çok önemli olduğunu belirten Başkan Genç, "Gerekli önleyici çalışmalar yapmazsak yakın bir gelecekte dünya yaşanılmaz bir hale gelecek. İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak için sıfır atık projesi çok önemli. Daha temiz bir dünya bırakmak adına projeye hemen tepki göstererek kitapçıklarımızı hazırladık, belediye personelimize eğitimler verdik. Başta hizmet binamız olmak üzere sıfır atık kumbaralarımızı tesislerimize yerleştirdik. Belediye hizmet binamızda ve Mevlana Kampüsümüz olmak üzere iki yerde geçici depolama alanlarımız kullanımda' dedi.

DÖNÜŞÜME TAM DESTEK

'Her atık çöp değildir' anlayışının toplumun her kesimine yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Başkan Genç,'Canik Belediyesi olarak sıfır atık konusunda duyarlı bir belediyeyiz. Böylesine hassas bir konunun toplumun tabanına yaygınlaştırılması, bilinçlendirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Çevre Mühendisi çalışanımız tarafından personellerimize sıfır atık konusunda bilgiler verildi. Kumbaraların da gelmesiyle tesislerimizde dönüşüme destek vermeye başladık. Bu projeyi duyurmak ve yaygınlaştırmak adına mahallelerimizde, sitelerimizde halkımıza eğitimler vereceğiz. Yine okullarda öğrencilerimize yönelik bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları yapacağız" diye konuştu.