Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı, üyelerin katılımıyla yapıldı. Davut Altan Meclis Salonu'ndaki toplantı öncesi açıklamada bulunan STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan "Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı"na destek verdiklerini kaydetti.

MAKRO İSTİKRAR İÇİN ÖNEMLİ

İş adamlarından programa sahip çıkmalarını ve asgari yüzde 10'luk indirim uygulamalarını isteyen Başkan Murzioğlu, "Enflasyonla mücadele milli meseledir. Çünkü enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve gelir maliyetleriyle mücadeledir. Bu çerçevede Enflasyonla Topyekun Mücadele programı makro ekonomik istikrar için de son derece önemlidir. Çatı kuruluşumuz TOBB'un da sahip çıktığı Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı çerçevesindeki indirim kampanyasına Oda olarak biz de destek vermekteyiz. Bu milli meseleye destek olmaya tüm üyelerimizi davet ediyorum. Milli dayanışma ruhuyla; ürün ve hizmetlerimizde asgari yüzde 10 indirim uygulayarak bu kampanyaya sahip çıkalım" diye konuştu.

ÖZEL SEKTÖRLE MÜMKÜN

Kamu önderliğinde başlatılan bu girişimin başarıya ulaşmasının, özel sektörün gönüllülük esası içinde katkı vermesiyle mümkün olacağının altını çizen Murzioğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Biz Oda olarak bu kampanyanın duyurulması ve etkin katılım sağlanması adına web sayfamızdan, sosyal medya hesaplarımızdan ve veritabanımıza kayıtlı olan e-posta ve cep telefon numaralarına SMS göndererek duyurularımızı yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu girişime destek veren üyelerimizle ilgili olarak çatı kuruluşumuz ve bakanlığımızla irtibat halindeyiz. Samsun iş dünyasının bu konuya özel hassasiyet göstereceğine ve büyük bir katılım gerçekleşeceğine gönülden inanıyorum."

Barış BUDANOĞLU