Daha önce birçok kez mahkemelik olan Canik ilçesindeki Gülsan Sanayi Sitesi için çıkan son karar da kamulaştırmanın durdurulması yönünde oldu. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından sunulan imar planının uygun olmadığı gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararla, Gülsan Sanayi Sitesi'nin kamulaştırması yine yargıdan dönmüş oldu.

İMAR PLANI YANLIŞ

İmar planının olması gerektiği gibi hazırlanmadığını öne süren Gülsan Sanayi Sitesi'nde bulunan birçok esnafın avukatı Erhan Çankaya, "İmar planlarını mahkeme kabul etmiyor. Çünkü mahkemenin gerekçesine uygun imar planı yapılmıyor. Yapılan mahkemelerde kabul görmeyen imar planını tekrar sunuyorlar. Belediye'nin karar numarası değişiyor, imar planı aynı kalıyor" sözlerini kaydetti.

AKIBETİ BELİRSİZ

Avukat Çankaya, Gülsan Sanayi Sitesi'nin akıbetinin belirsiz olduğunu vurgulayarak, "Daha önce açılan davalarda da, mahkeme, "Ticaret alanı mahiyeti kaldırılamaz" kararı vermişti. Gülsan Sanayi davasında belirsizlik devam ediyor. Kasıtlı olarak bilirkişinin önerilerine uygun imar planı oluşturulmadığı ve aynı imar planında ısrarcı olunduğu için bir türlü mahkeme süreci geçilemiyor. Şu anda yapılabilecek tek şey yeni imar planının yapılmasının beklenmesi" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR