Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Habeşti Yaylası'nda 2010 yılında bir grup teröristin sınır görevi yapan askeri birliğe açtığı ateş sonucunda şehit olan er Selman Özay'ın doğum günü olan 25 Ekim dolayısıyla Samsun'da adını taşıyan Şehit Selman Özay İlkokulu öğrencileri doğum gününü unutmadı. Şehidin İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'ndeki evini Okul Müdürü Ağa Kamil Öz, 3/D sınıfı öğretmeni H. Atanur Özgürdal ve öğretmenler ziyaret etti. Ziyarette, Okul Müdürü Ağa Kamil Öz, şehit babası Rahim Özay'a plaket verirken, 3/D sınıfı öğrencilerinin hazırladığı özgün hikayelerden oluşan kitap ise öğretmen Atanur Özgürdal, tarafından hediye edildi.

BAŞ TACISINIZ

Şehit Selman Özay İlkokulu Müdürü Ağa Kamil Öz, "Şehidimizin adı her daim okulumuz da yaşayacak. Şehidimizin adını taşıyan bu okuldan her yıl yüzlerce çocuk mezun oluyor, bu çocukların her biri Selman Özay olarak mezun oluyor. Şehitlerimiz daima bizlerin kalbinde yaşayacak. Şehitlerimiz bu vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve verdiler. Aileleri de bizlerin baş tacıdır. Her yıl olduğu bu yıl da şehidimizin doğum gününde sizleri ziyaret ederek, yalnız olmadığınızı hatırlatmak istedik" dedi.

BAŞKA BİR HÜZÜN KAPLIYOR

Şehit babası Rahim Özay ise, "Oğlumuz hiç aklımızdan çıkmıyor. Ancak her doğum gününde ve bayramlarda içimizi başka hüzün kaplıyor. Unutmamız mümkün değil. Oğlumuzun adını taşıyan okulun müdür, öğretmen ve öğrencilerinin bizleri böyle anlamlı bir günde ziyaret etmeleri bizleri son derece mutlu etti. Bundan dolayı hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Ziyarette, baba Rahim Özay'ın oğlunun şehit düşmesini anlattığı sırada, anne Kadriye Özay, öğretmenler ve öğrencilerden Elif Beyza Bölükbaş gözyaşlarını tutamadı.

Bayram OK