Yüksek Öğretim Kurumu ( YÖK) 2017-2018 öğretim yılı itibarıyla Türkiye'de toplam 125 bin 138 yabancı uyruklu üniversite öğrencisi olduğu tespit edilirken, Samsun'da 108 ülkeden 3 bin 162 yabancı uyruklu öğrencinin olduğunu açıkladı.

EN ÇOK TÜRKMENİSTAN UYRUKLU
Samsun'da 650 Türkmenistan uyruklu, 431 Azerbaycan uyruklu, 349 İran İslam Cumhuriyeti uyruklu, 328 Suriye Arap Cumhuriyeti uyruklu, 195 Somali Federal Cumhuriyeti uyruklu, 170 Afganistan İslam Cumhuriyeti, 118 Irak Cumhuriyeti öğrenci yer alıyor. Samsun bu sayı ile Türkiye ortalamasına göre 9. sırada yer alıyor.

EN AZ ÖĞRENCİLER
Togo Cumhuriyeti, Surinam Cumhuriyeti, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti, Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti, Nepal Federal Demokratik Cumhuriyeti, Namibya Cumhuriyeti Myanmar Birliği Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu Çeçen Cumhuriyeti ve Başkurdistan Cumhuriyeti, Romanya, Macaristan, Libya Devleti, Lübnan Cumhuriyeti, Kanada, Kamboçya Krallığı, Gabon Cumhuriyeti, Haiti Cumhuriyeti, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Belçika Krallığı ve Arjantin Cumhuriyeti uyruklu bir öğrenci bulunuyor.