İtalyan Sivil Savunma makamları, ülkeyi vuran fırtınada ölenlerin sayısının 9'a çıktığını bildirdi. Fırtına yüzünden okullar tatil edilirken, bir düzine turistin ülkenin kuzeyinde mahsur kaldığı belirtildi. Ülkenin bazı kesimlerinde saatte 180 kilometre hızla esen fırtına ağaçların devrilmesine ve sele neden oldu.
Dün 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildiren yetkililer, öğleden sonra Adriyatik kıyısındaki Cattolica kasabası yakınlarında uçurtma sörfü yapan bir adamın dün öğleden sonra fırtınanın sörf tahtasını kayalara fırlatması sonucu hayatının kaybettiği belirtmişti.
Yetkililer bugün ise Trentino vilayetinde bir kadının toprak kayması yüzünden, Veneto bölgesinde bir adamın ise üzerine ağaç devrilmesi sonucunda ve Tyrol'ün güneyinde ise bir itfaiyecinin yardım operasyonları sırasında hayatını kaybettiğini bildirdi.
İtalyan medyasında çıkar haberlere göre, 170 turist ve otel personeli yoğun kar yağışı nedeniyle İsveç sınırında bulunan Stelva Geçidinde mahsur kaldı.

Venedik sular altında kaldı
İtalya'nın kanallar şehri Venedik'te şiddetli yağışlar yüzünden yükselen sel suları nedeniyle şehrin yüzde 75'inin sular altında kaldığı belirtildi.
Geçmişteki kayıtlara göre suların tarihte 5 kez 150 santimetreye ulaştığı Venedik'te, kuzeyde yükselen suların 156 santimetreye ulaşması nedeniyle turistlerin St. Mark meydanına girmesi yasaklandı.