Canik-Hollanda gönül köprüsü vasıtasıyla daha önce 17 ve 76 olmak üzere toplam 93 akülü engelli aracını ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara dağıtan Canik Belediyesi, şimdi de 255 akülü engelli aracını engellilerle buluşturuyor. Hayırsever vatandaşlar Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un girişimleriyle sağlanan ve Canik Belediyesine teslim edilen akülü engelli araçlar için 16 Kasım Cuma günü dağıtım töreni düzenlenecek.

KONTROL ETTİLER

Canik Belediye Başkan Vekili Ahmet Haşim Baki ile Başkan Yardımcısı Alican Usta ve Zabıta Müdürü Erol Balcı, dağıtım töreni öncesi akülü engelli araçları ve hazırlıkları kontrol etti. Akülü engelli araçlarına binerek deneme sürüşü de yapan Baki ve Usta, Canik-Hollanda hayır köprüsü sonucunda üst üste iki yıl toplam 93 akülü engelli aracının ardından 255 aracı daha ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarla buluşturacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

ÜÇ YILDIR DEVAM EDİYOR

Projenin, engelli vatandaşların bağımsız hareket edebilmesi ve hayata tutunması için üç yıldır devam ettiğine vurgu yapan Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Hollanda'da yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un çabası ve bizim katkımızla daha önce 93 akülü engelli aracı dağıtmıştık. Bu sefer tam 255 engelli kardeşimiz inşallah hayatlarını daha kolay idame ettirecekler. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu manada ben bu projeye katkı sağlayan tüm hayırsever gurbetçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.