Samsun'da "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" projesi kapsamında 3 bin çocuk, 3 bin fıstık çamı fidanı dikti. Ülke genelinde başlatılan fidan dikim seferberliği kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimatın ardından Şanlıurfa, Samsun, Bursa ve Ankara'da fidan dikimi gerçekleştirildi.

BU SEVGİ ÇOK ÖNEMLİ

Törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, orman sevgisini ve ağaç dikmeyi nesilden nesile sevdirerek devam etmesini sağlamanın önemli olduğunu vurguladı. Bugünkü etkinliğinde bu anlamda önemli olduğunun altını çizen Başkan Şahin, 'Çocuklarımız şehirde beton yığınları arasında yetişiyor. Böyle alanlara gelerek ormanın ne olduğunu, ağaç dikmenin ülkeye ne fayda sağladığını da uygulama yaparak öğrenmiş oluyor' dedi.

ÇOCUKLAR FİDAN DİKMELİ

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Çocuklarımıza küçük yaşta ağaç sevgisi verilmesi çok anlamlı. Biz şuna inanıyoruz; bu yaşta bir yavru bir fidana can verirse, ondan sonra o çocuk bir ağaca zarar vermez. Bazen çocuklar fidana emek vermediği için parklarda fidanlara zarar veriyor. Zaman zaman yapılacak programlarla çocukların fidan dikmesi sağlanmalı. Bu konuda kurumlarımızın çalışacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

SAMSUN'A HAYIRLI OLSUN

Konuşmaların ardından Samsun'daki programa telekonferans yoluyla bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Osman bey, öncelikle hayırlı olsun. Samsun'un İlkadım ilçesindeyiz. Sayın Valim, alanı Ankara'dan izliyoruz. Selamlar" dedi. Vali Kaymak ise, "Samsun'un bereketli topraklarından Samsun'un güzel halkının selamlarını sunuyorum. 148 bin öğrencimiz adına 148 bin fidanı topraklarımıza sunacağız" ifadelerini kullandı.

YOĞUN KATILIM

Görüşmenin sona ermesinin ardından protokol üyeleri ve öğrenciler fidan dikimini gerçekleştirdi. Törene ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Tarım ve Orman İl Müdürü Nail Kırmacı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Şükrü Berk ASKAR