Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam eden Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nun dünkü gündemi TRT Genel Müdürlüğü oldu. Sayıştay raporlarının incelendiği komisyonda konuşan İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Bedri Yaşar, TRT'nin muhalif kitlelerin haberlerine kısıtlı sürelerde yer vermesini eleştirdi. Yaşar, "Sayenizde ilk defa TRT mikrofonuyla tanışmış olduk. TRT ne hikmetse bize çok da fazla sıcak bakmıyor" ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMELERİ NEDEN GÖREMİYORUZ?

TRT'nin kamu yayıncılığı yapan Anayasal bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Yaşar, "Gelir kaynağının büyük kısmı elektrik üretiminden alınan pay, cep telefonlarına kadar konan bandrol ücretlerinden oluşmaktadır. Bu gelir kaynakları da yüce Meclis kaynaklarıyla TRT kamu yayımcılığı yapsın diye verilmiştir. Kamu kuruluşu olduğu için de yüce heyetinizin denetimi altındadır. Bu denetim çerçevesinde biz neden TRT'nin imzaladığı sözleşmeleri göremiyoruz, bunu anlayabilmiş değilim" dedi.

SÜRELER ADİL DEĞİL

TRT'nin yaptığı yayınlarda İYİ Parti'nin ismini kısaltarak 'İP' şeklinde yazmasının yanlış olduğunu ve bu yanlışın toplumda ciddi bir yanılgıya sebep olduğunu belirten Yaşar, "Partimizin kısa ismi de İYİ Parti. TRT'nin, Türkçeyi en iyi konuşan, en iyi düzenleyen bir kurum olması gerekirken böyle bir hata yapmış olmasını algılayamıyorum. Ümit ediyorum, bundan sonraki yayınlarında buna dikkat ederler. TRT'de 17 Nisan ile 6 Mayıs tarihleri arasında İYİ Parti'nin 9 dakika 30 saniye, CHP'nin 3 saat 4 dakika 28 saniye, MHP'nin 1 saat 42 dakika, AK Parti'nin 36 saat süre aldığı görülüyor. Partimize oy veren 4 buçuk milyon insan var. Siz kamu adına yayın yapıyorsunuz, oy verenlerin tamamı da bu ülkenin vatandaşları, onların da partileriyle ilgili her türlü bilgiye sahip olma hak ve hukukları var" diye konuştu.