Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşamlarını sürdüren 1977 yılı Samsun Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunları, 41 yıl sonra eğitim gördükleri okul binası yerinde bir araya gelerek, hem hasret giderdi hem de anı tazeledi.

41 YIL SONRA AYNI HEYECAN

1977 yılı Samsun Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü şimdiki ismi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde olan okullarında düzenledikleri etkinlikle 41 yıl sonra tekrar okullarında olmanın heyecanını yaşadılar. 1977 yılı mezunları Ayşe Cürgül Çubukçu, Binnur Mayatepek Başol, Handan Köymen Turan, Serpil Esi Turunç, Yıldız Yükseker, Koçak Fahriye, Siper Şenay Deveci etkinliğe katıldı. Ülkenin dört bir yanından buluşmaya katılan mezunlar, okulda oldukları günleri tekrar hatırlayarak o günleri andılar. Okuldan ayrılan grup daha sonra Samsun'u gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çekti.

O GÜNLERİ YENİDEN YAŞADIK

Samsun Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü 1977 mezunları adına açıklama yapan Ayşe Cürgül Çubukçu, '41 yıl sonra gerçekleşen buluşmamızda sınıf arkadaşlarımızı karşımızda görünce çok heyecanlandık. Değişmeyen tek şey; aynı sıcaklık ve aynı dostluk. Yıllar geçse de o günleri yeniden yaşadık. Sanki 41 yıl uzak kalmamış gibi hasret giderdik. Lise yıllarımızda ne cep telefonu ne internet ne sosyal medya vardı. Artık teknolojinin ve çağın gücünü kullanarak birbirimizi bulmuşken bir daha da kaybedemeyiz" diye konuştu.