Canik Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün katkılarıyla Hollanda'da yaşayan hayırsever vatandaşlar Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un koordinatörlüğünde bu yıl üçüncüsü gerçekleşen proje kapsamında, Atatürk Spor Salonu'nda 255 akülü araç için dağıtım töreni düzenlendi.

YETERLİ DEĞİL

Düzenlenen törende konuşan Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, "Engellilerimiz için bütün Türkiye'de ilimizde ne yapılırsa yapılsın yeterli değil, onlar her şeyin en güzeline layık. Samsun'da 10 bin vatandaşımıza engelli bakım ücreti ödüyoruz. Hizmetleri yürütürken temel felsefemiz şu; sağlıklı bireyler de olsa her birey bir engelli adayıdır. Salondaki şu güzelliği görünce insan duygulanıyor. Engellilerimizi toplumsal hayata hazırlamak, onları sosyal ilişkiler içerisine sokmak en temel hedeflerimiz. Verilen akülü araçlar kendilerine çok büyük avantaj sağlayacaktır. Çalışmanın yapılmasında Canik Belediyesine emeği geçenlere, hayırsever arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki bütün engellilerimize araç dağıtalım ama şu anda var olan kapasiteyle birlikte ihtiyaç sahiplerini belirlerken çok zorlandık. Daha sonraki dönemlerde inşallah her ihtiyacı olan bireyimize akülü araca sahip olur' diye konuştu.

ENGELLİ BIRAKMAYACAĞIZ

Proje Koordinatörleri Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun da, Hollanda'dan Türkiye'ye köprü kurarak anlamlı bir projeye imza attıkları için mutlu olduklarını söyledi. Öztürk ve Olgun, 'Bugün burada yoğunluk vardı. İnsanların mutluluğu bize yansıdı. İnşallah bundan sonra daha yansır. İnsanlar uyumadılar, sabah buraya gelmişler. Bu ortamı görünce devamı geliyor. Bir sene içerisinde 351 araç, 32 akü, 8 bisiklet olmak üzere yoğun şekilde gidiyoruz. Devamı gelecek, engelli bırakmayacağız' ifadelerini kullandı.

HAYATTA ENGEL YOK

Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, 'Vatandaşlarımızın daha özgür hareket etmeleri, sosyal hayata daha yakından katılımları için çok önemli bir çalışma bu. Bu çalışmayı da sosyal bir proje kapsamında yapıyoruz. Hollanda'da iki hayırsever kardeşimiz var. Bu hayırsever kardeşlerimiz ile beraber yardımla, bağışla toplanan araçları Samsun'a getirerek, Samsunlu engelli vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. İhtiyacı olan engelli kardeşlerimizin büyük bir kısmına önemli bir hizmet götüren bir proje, engelli kardeşlerimiz araçları aldıktan sonra hayatın içerisinde daha bağımsız, daha güçlü olacaklardır. Sloganımızda 'Hayata engel yok', temel amacımız engelli vatandaşlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi işlerini yapabilen devam etmesini sağlamak' dedi.

HOLLANDA-CANİK KÖPRÜSÜ

Samsun'un farklı ilçelerinden engelli insanların buluştuğu törende, engelli vatandaşlar akülü araçlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Törende konuşan Başkan Osman Genç, 'Engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu tür sosyal projelere her zaman destek veriyoruz ve katkı sağlıyoruz. Hollanda'da yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un çabası ve bizim katkımızla önceki yıl 17 akülü engelli aracı dağıtmıştık. Geçen yıl ise tam 76 engelli kardeşimizin mutluluğuna ortak olduk. Bu yıl ise 255 engelli kardeşimiz daha hayatlarını daha kolay idame ettirecek. Bu manada ben bu projeye katkı sağlayan tüm hayırsever gurbetçilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu tür organizasyonlara desteğimiz sürecektir' ifadelerini kullandı.

ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN

Engelsiz bir şehir oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Genç, "Bize göre insanlar değil, şehirler engellidir. Bu anlayışla engelli insanlarımızın önündeki engelleri kaldırmak ve onların hayatlarını daha da kolaylaştırmak istiyoruz. Bu yönde yaptığımız tüm binalarımızı engelli vatandaşlarımızın istifade edeceği şekilde dizayn ediyoruz. Başta hizmet binamız olmak üzere bütün kültür, eğitim, spor tesislerimizden engelli kardeşlerimiz yararlanabilmektedir. Bunun yanında Engelli Koordinasyon Birimi kurduk ve Engelsiz Kafe Park yaptık" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Genç, Hollanda'da yaşayan hayırsever Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un girişimiyle toplanan ve Canik Belediyesi tarafından Samsun'a getirilen 255 adet akülü aracı, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim etti.

ENGELLİLERDEN TEŞEKKÜR

Dünya Engelliler Haftası'nda akülü araçlarına kavuşan engelli vatandaşların mutluluğu ise görülmeye değerdi. Araçlarına kavuşan engelli vatandaşlar, Canik Belediyesine ve hayırsever gurbetçi vatandaşlara teşekkür etti. Akülü araç dağıtım törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Aile, TSE İl Müdürü Erol Kargı, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, başkan yardımları, meclis üyeleri, Proje Koordinatörleri Murat Öztürk ile Aydoğan Olgun, Zabıta Müdürü Erol Balcı, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.