CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşma ile Samsun ve ilçelerinde yaşanan sorunları dile getirdi. Zeybek, Canik ilçesi sınırları içerisinde yapılması kararlaştırılan şehir hastanesinin inşaatına başlanılamadığını ve hastanenin yerinin Atakum ilçe sınırları içerisinde bir yere yapılacağı söylentilerinin yayıldığını belirtti.

İNŞAAT NE ZAMAN BİTECEK?

CHP'li Zeybek, 'Vezirköprü ilçesinde yapımına başlanan devlet hastanesinin inşaatı bir türlü tamamlanamıyor. Hastane inşaatını alan yüklenici firmaların işlerini yarım bırakarak, ilçeden ayrılmaları sonucunda hastane inşaatı çürümeye terk edildi, ne zaman biteceği konusunda kimse bilgi vermiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan öncelikli olarak yarım kalmış hastane inşaatının tamamlattırılmasını bekliyoruz. Vezirköprü Devlet Hastanesi inşaatı ne zaman tamamlanacak ve hizmete girecek? Vezirköprü halkımız hastanenin hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyor' şeklinde konuştu.

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ

Havza ilçesinin içme suyunun bir kısmının Bakırçay Deresi'nden karşılandığını belirten Zeybek, 'Yağışların olduğu dönemlerde, Bakırçay Deresi'nden karşılanan su; bulanık ve çamurlu akıyor. Havza'da yaşayan halk, suyun kirli akmasından ötürü şikayetçi. Halkımızın sağlıklı su kullanması için SASKİ, arıtma yaptıktan sonra suyu şehir şebekesine vermelidir. Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermediği, arıtmadan geçirilmeyen suyun şebekeye verildiği açıktır. Sağlık Bakanlığının gerekli önlemleri alması, ilçemize sağlıklı şebeke su akışı sağlanmalıdır. Sağlık Bakanlığından gerekli duyarlılıkla beraber yaptırım uygulamasını bekliyoruz' sözlerini kaydetti.