Samsun'da emekli bir öğretmeni telefonla arayan dolandırıcılar, FETÖ tarafından banka hesaplarının ele geçirdiğini bahane ederek 258 bin TL parasını aldılar. Dolandırıcılar 20 bin 800 Euro'da almak isterlerken polis tarafından 1'i kadın 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

TELEFONU KAPATTIRMADILAR

Samsun'un İlkadım İlçesi Baruthane Mahallesi'nde oturan emekli öğretmen 77 yaşındaki Fatma D.'yi, kendilerini polis olarak tanıtan şahıs bankadaki hesaplarının Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından ele geçirildiğini ve kendisine yardım etmek istediklerini söyleyerek kandırdı. Yaşlı kadına telefonunu kapattırmayan dolandırıcılar, bankada bulunan 258 bin TL parasını çektirilerek Baruthane Mahallesi'nde bulunan İpekyolu Parkı'na poşet içerisinde paraları getirmesini istedi. Dolandırıcılara inanan yaşlı kadın, poşet içerisindeki 258 bin TL parayı, parkta şüphelilere teslim etti.

TEKRAR DOLANDIRMAK İSTEDİLER

Evine dönen Fatma D., 1 gün sonra dolandırıcılar tarafından tekrar telefonla arandı. Başka bir bankada bulunan 20 bin 800 Euro'sunu da çekmesini istedi. Bunun üzerine Fatma D., durumu polise bildirdi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, soruşturma başlattı. Polis, seri numaraları alınan paraları Fatma D.'ye teslim ederek şüphelilerin belirlediği adrese gönderdi. Burada tertibat alan ekipler, paraları alan 1'i kadın 2 kişiyi kıskıvrak yakaladı.

DOLANDIRICILIK YAPMAK İÇİN UÇAKLA GELDİLER

Gözaltına alınan Adana'da özel bir okulda Sosyal Bilgiler öğretmeni olan 26 yaşındaki Meliha G. ile 18 yaşındaki Halil A.'nın uçakla Samsun'a geldiklerini tespit etti. Dolandırıcılık olayını şüphelilerin B.D., (23) ile H.A. (22) ile birlikte yaptıklarını belirlendi. Polis firarda olan 2 kişinin yakalanması için çalışma başlatırken, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Meliha G. ile Halil A. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Bayram OK