Sofraların vazgeçilmezi olan soğan, geçen haftaya göre fiyatının 2 katına çıktı. Samsun'da kilosu geçen hafta 2,5 lira olan soğan, bu hafta 4-5 liradan satışa sunuldu. İlkbahara yeni ürün çıkına kadar fiyat artışının devam edeceği belirtildi.

SOĞANLAR ÇÜRÜDÜ

Soğan fiyatının küf hastalığı nedeniyle bir anda artış gösterdiğini belirten Samsun Sabit Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, "Piyasaya sürülmek üzere depolarda bekleyen soğanın küf hastalığı nedeniyle zarar görmesi, çürüğe ayrılması fiyat artışın sebebidir. Bu sene hastalık olduğundan dolayı soğan ciddi anlamda çürüme yaptı' ifadelerini kullandı.

İTHAL SOĞAN

Yılbaşına kalmadan soğanların tükenebileceğini belirten Başkan Yazıcı, kalan üründe de fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yazıcı, 'Soğan fiyatlarının, ocak-şubat ayı itibariyle 10 lirayı bulması bekleniliyor, tabi soğan kalırsa. Büyük ihtimalle devletimiz çözecektir. Soğan bu sene boldu ama çürüme olunca fiyatlarda artış meydana geldi. Soğan temel ihtiyacımız, devlet soğanı ithal ederse fiyatı düşebilir. Bahar ayında Adana'da soğan sökümün yapılmasıyla birlikte soğanın ateşinin söneceğini düşünüyoruz" diye konuştu.