Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak yerel seçimler ve ittifak çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ORTAK ADAY ÇIKABİLİR

İl yönetimi olarak yerel seçimle ilgili hazırlıkları sürdürdüklerini belirten Başkan Kundak, "Geçen seçimde ve referandumda tespit ettiğimiz noksanlıkları tamamlıyoruz. İttifak ya da işbirliği kelimesine takılmadan 31 Mart'ta en iyi sonucu almak ve Samsun halkına en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. İddialı olduğumuz ilçelerde müttefiklerimizden destek isteyebilir diğer ilçelerde de ortak aday çıkartabiliriz. Bütün bunlar önümüzdeki günlerde netleşir" dedi.

AÇIKLAMAK İÇİN ERKEN

CHP'nin Büyükşehir'e aday bulamadığını yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Kundak, "Bulamamak söz konusu değil, adayımız var; ancak açıklamak için henüz erken. Partimizin Büyükşehir için birden fazla seçeneği var. İl ve ilçe belediye başkan adaylarımızı bu ayın sonuna kadar belirlemeyi planlıyoruz. Kesinleşmeleri Genel İdare Kurulu kararı ile olacaktır. Onun da çok süreceğini sanmıyorum" ifadelerini kullandı.