CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Türkiye şeker fabrikalarının 2017-2018 yıllarında satılmaması için CHP milletvekilleri ve örgütlerin, çiftçiler ile birlikte şeker pancarının şekerden ibaret olmadığını ve satışının engellenmesi için birçok eylem yaptıklarını hatırlattı.

ŞEKER FABRİKALARINI SATTINIZ!

CHP'li Zeybek, 'Cumhuriyet döneminde kurulan şeker fabrikalarının; ülkemizin değişik bölgelerinde kurulması, ekonomimize katkıları yanında aydınlanma hareketinin öncülüğünü yapmıştır. AK Parti iktidarları döneminde şeker fabrikalarını sattınız! Mısır şurubu kotalarını yükselterek, halkın sağlıksız ürün tüketimine katkı yapmakla birlikte yabancı üreticileri destekliyorsunuz. Satılan fabrikaların bedelleri ödenmiş midir? Farklı açıklamalar yapılıyor, kaç şeker fabrikası satıldı? Bazı firmaların, fabrikaları aldıktan sonra başka firmalara devir yaptığı yönünde iddialar var. Ülkemiz yurt dışına şeker ihraç ederken, şekeri de ithal eder duruma geldi' şeklinde konuştu.

ÇARŞAMBA ŞEKER FABRİKASI ÇÜRÜYOR

Çarşamba ve Bafra ovalarında kaliteli pancar üretimi yapıldığını dile getiren Milletvekili Zeybek, 'Sinop, Ordu ve Tokat illerinin orta noktasında bulunan Çarşamba pancar ihtiyacını Şeker Fabrikasının karşılayacak ekim alanları mevcuttur. Tüm bu olumlu avantajlara rağmen Çarşamba Şeker Fabrikasının çalıştırılmaması; iktidarın Samsun ve Çarşamba'yı cezalandırmasıdır. Çorum Şeker Fabrikasını satılması ile bölgemizde pancar ekimi teşvik edilmeli ve çürümeye terk edilen milli servetimiz Çarşamba şeker fabrikası çalıştırılmalıdır. Samsun, Çarşambayı cezalandırmaktan vazgeçin' ifadelerini kullandı.