3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çarşamba İlçesi'nde bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği ve Çarşamba Belediyesi Engelli Çocuklar Özel Eğitim Okulu'nda ile devam etti. Etkinliklere Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, TSO Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Müftüsü Osman Karagöz, dernek başkan ve yöneticileri, daire amirleri ve engelli yakınları katıldı.

OKULUN HAYIRSEVERİ BELEDİYE

Çarşamba Belediyesi Engelli Çocuklar Özel Eğitim Okulu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Belediyemizin hayırseveri olduğu, içerisinde bulunduğumuz bu okul, ülkemizin örnek eğitim kurumları arasında yerini aldı. Müstakil hizmet binası, atölyeleri ve sosyal donatıları ve deneyimli eğitimci kadrosuyla bu yıl eğitim ve öğretime başlayan okulumuz ilk, orta ve lise düzeyindeki engelli çocuklarımıza hizmet veriyor. 350 öğrenci kapasitesi ile okulumuz Çarşamba ve çevre ilçelere hizmet verecek durumda' diye konuştu.

ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK

Çarşamba'da engellilere yönelik diğer yatırımlara da değinen Başkan Dündar, 'Sosyal belediyecilik yatırımlarında büyük işler başardık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Çarşamba Belediyesi işbirliğiyle ilçemizde Yeşilırmak kenarında yürüttüğümüz önemli yatırımlarımız var. Engellilerin sürekli kalacağı, her türlü bakım ve rehabilitasyonunun yapılacağı Çarşamba Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatında sona gelindi. Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba Ticaret Borsası işbirliğiyle yapılan Engelliler Gündüz Bakım Merkezi inşaatı tamamlandı. Çarşamba Ticaret Borsamızın hayırseveri olduğu Belediyemizin inşaatını yaptığı Engelliler Gündüz Bakım Merkezi hizmete açılmak üzere bakanlığımıza devredildi. Çarşamba'da engellilerimize sağladığımız hizmetlerle pozitif ayrımcılık yapıyoruz" dedi.