Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan etüt merkezlerinde eğitim gören öğrenciler ile buluştu. Kampüs içerisinde yer alan Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi (CAKEM)'nde programda gençlerle sohbet eden Başkan Genç, 2053 Türkiye'sinin gençlere emanet olduğunu söyledi. Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ile öğretmenlerin de yer aldığı etkinlikte öğrencilerden yerli ve milli bir hafızaya sahip olmalarını isteyen Başkan Genç, sağlıklı bir gelecek adına çocuklar için Değerler Okulu projesi hazırladıklarını söyledi.

EN ÖNEMLİ UNSUR

Geleceğin teminatı çocukların en iyi şekilde yetişmelerinin önemine vurgu yapan Başkan Genç, 'Sağlam gelecek milli, manevi ve kültürel değerlerine sahip bir gençlikten geçiyor. Değerlerine sahip olmayan bir gençlik, ne ailesine, ne şehrine ne de vatanına faydalıdır. Eğer gençliğiniz sağlam değilse geleceğiniz de sağlam değildir. Dolayısıyla değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmenin en önemli unsuru erken yaşta verilen eğitimdir. Bu nedenle Canik Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz sıbyan okullarının yanında Samsun'umuzun geleceği için Değerler Okulu projesini geliştirdik' şeklinde konuştu.

VİZYON PROJELER

Samsun'un geleceği için hazırlanan 'Yakın Gelecekte Samsun' kitabında yer alan vizyon projelerden olan Değerler Okulu içerisinde her türlü eğitim imkanının olacağını belirten Başkan Genç, 'Yatay mimarinin çevre ve doğaya uyumlu bir şekilde hayat bulacağı Değerler Okulu içerisinde; oyun alanları, eğitim sınıfları, sağlık odası, zengin eğitim materyalleri, uyku odası, değerler eğitim programı ve eğitim programları yer alacak. Tabi bu binaların bahçe ve çevre düzenlemesi de güzel olacak. Her ilçemizde inşa edeceğimiz Değerler Okulları ile çocuklarımızın küçük yaşlarda değerlerine bağlı olarak yetişmesini sağlayacağız. 'Millet-Bayrak-Vatan', kültürel değerler ve dini değerlerine bağlı çocuklar Değerler Okulu'nda yetişecekler' diye konuştu.

GENÇLER, 21. YÜZYILI İYİ ALGILAMALI

Gençlere nasihatlerde de bulunan ve yeni bin yılda dünyaya ait fotoğrafı okumanın önemine işaret eden Başkan Genç, "Bizim en büyük sermayemiz, geleceğimiz gençlerimizdir. Ancak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 21. yüzyılı iyi algılaması gerekiyor. Gençlerimiz, normal okumanın yanında ülkemizdeki ve Dünya'daki gelişmeleri de doğru analiz etmelidir. Bugün gençlerimizin 4'te 3'ü internet kullanıyor. Sanal alemi aşarak, doğal dünyanızda mücadele veren bir nesil olmalısınız. Çünkü 2053 Türkiye'sini sizler inşa edeceksiniz" dedi.

KARİYERİ MİLLET İÇİN KULLANIN

Yerli ve milli hafızaya vurgu yapan Başkan Genç, "Olay sadece diploma almak, kariyer sahibi olmak değildir. Yaptığınız her işte yerli ve milli düşünmek, ona göre adım atmak zorundasınız. Yani imanına, inancına, maneviyatına, değerlerine sahip bir gençlikten bahsediyorum. Yani gençlerimizin beynini, aklını hardisk gibi düşünürsek, eğer biz gençlerimizin beyinlerinde yerli hafıza oluşturamazsak, gençlerimizin aklını başkaları teslim alır. Önemli olan kariyer sahibi olurken ihanet içinde bulunmamak, elde ettiği kariyeri şehri, ülkesi, vatanı, milleti uğruna kullanabilmektir" diye konuştu.

ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM İMKANI

Geleceğin yöneticileri, işadamları, doktorları, öğretmenleri olacak olan gençlerin her zaman öncelikleri olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Gençlerin sosyal, kültürel, eğitim destek, sportif, psiko-sosyal ve sağlık hizmetleri gibi çok yönlü gelişimleri için yatırımlar yapıyoruz. Eğitime arsa tahsisi, fiziki ve teknolojik olmak üzere 200 milyon liralık yatırım yaptık. Canik'te kültür merkezlerinden etüt merkezlerine, Tiyatro Okulu'ndan Müzik Okulu'na, spor tesislerine kadar bütün imkanlar var. Gençlerimiz bu imkanları iyi değerlendirmelidir" ifadelerini kullandı.
Başkan Genç, programın son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtladı.