Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yakın Gelecekte Samsun" projeleri ile şehri geleceğe taşırken, şehrin omurgasını oluşturacak yeni yaşam alanları da planladı. Samsun'un Güney yönünde uygulanacak ve ekolojik unsurları ön plana çıkaracak olan Sağlık ve Yaşam Vadisi ile Kürtün Vadisi projeleri, sosyal tesisler, spor alanları, eğlence ve kültür alanları, yeşilin içinde yürüyüş parkurlarının olacağı yüksek kalite yaşam alanları oluşturacak.

DOĞA İLE İÇ İÇE YAŞAM ALANI

Çevreyle uyumlu şehir vizyonu çerçevesinde Sağlık ve Yaşam Vadisi önemli yer tutuyor. Şehir halkına doğa ile iç içe, konforlu yaşam imkanları sunan Sağlık ve Yaşam Vadisi içerisinde dinlenme ve konaklama yerleri mekanları, bungalov evler, kamp ve festival alanı, ahşap yürüyüş alanı, alabalık tesisi, kafe-restoran-çay ocağı, doğal tedaviler merkezi ile doğal tedavi ürünleri satış birimi, ahşap seyir kulesi ve seyir terasları, gölet ve şelale, doğa sesleri ile terapi alanı, tıbbi ve aromatik bitkiler sergi bahçesi, canlı bitki tüneli, çocuk oyun alanı, su değirmeni ve çeşme olacak.

VADİLER ÖN PLANA ÇIKACAK

Şehri doğayla buluşturacak bir diğer proje de Kürtün Vadisi. Toplam 330 hektar arazi üzerinde kent park ve çevre düzenleme çalışmasını kapsayan projeyle bir nevi atıl durumda olan vadiler ön plana çıkacak. Proje içerisinde bitki müzesi, seralar, bitki bilim merkezi, atlı binicilik tesisleri, hobbit evleri, göl, otel ve rezidans, trafik eğitim pisti, spor sahaları, kafeterya, restoran, tırmanma kayaları, şelale, kayıkla gezinti, mini ada, koşu pisti, bisiklet yolu, atv, spor branşlarına ait kulüpler ve dernekler yer alıyor.

ÇEVREYE DUYARLI ŞEHİR

Şehirlerin sadece beton binalardan meydana gelmemesi gerektiğine işaret eden başkan Genç, "Şehirlerimizi medeniyet kodlarımızda yer alan duyarlı şehirlere dönüştürmek zorundayız. Gelecek nesillere bırakacağımız şehirler çevresel duyarlılığı yüksek yerler olmalıdır. Tüm şehri kapsayan bütüncül bir duyarlı çevrecilik politikası ile kısa zamanda çevreye duyarlı, sağlıklı yaşam merkezi olabilecek, yemyeşil bir Samsun'u oluşturmak zorundayız. İşte bunun için bu şehrin potansiyel güzelliklerinden olan vadiler için projeler hazırladık" dedi.

DOĞA TURİZMİ GELİŞECEK

"Yeşil Büyüme" yaklaşımını benimsediklerini ifade eden Başkan Genç, "Çevreye duyarlı bir şehir hedefiyle hazırladığımız projelerle Samsun'un vadileri yemyeşil olacak. Vadiler, adeta Samsun'umuzun nefes alan ciğerleri olacak. Bugüne kadar vadiler yanlış şehircilik politikaları sonucunda yanlış yapılaşmalar sel felaketlerine bile neden oldular. İşte vadi projelerimiz bunun önüne geçecek. Çevresel gelişim yaklaşımı ile afetlere dayanıklı, doğaya saygılı, yaşanılabilir bir Samsun hedefliyoruz. Bu projelerle Samsun'un akarsuları, ovaları, dağları, denizi, sahili, ormanları, kuş cenneti gibi doğal kaynakları öne çıkacak. Böylece doğa turizmi de gelişecek. Samsun çevresiyle para kazanır hale gelecek" diye konuştu