Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in yorumlarıyla Haberaks TV'de ekranlara gelen 'Seçim 2019' programın konuğu olan İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

AYNI CÜMLE İÇİRİŞİNDE BİLE KULLANILAMAZ

CHP-İYİ Parti ittifakına HDP'nın katılmasına dair soruyu da cevaplandıran Başkan Güleroğlu, 'Toplumu algıyla yönlendirmek gibi bir yanlış anlayış var. İYİ Parti ile HDP arasında bir ittifak olması asla ve asla söz konusu olamaz. Aynı cümle içirişinde bile kullanılamaz. CHP'nin tercihi nedir bilmem ama eğer CHP'de ittifak yapacaksa İYİ Parti o ittifak içerisinde de olmaz. Hem bizim kanaatimiz ve görüşümüzdür hem tabanımızın hem genel başkanımızın görüşüdür. Çünkü bizi millet yapan ortak değerleri benimsemeyen ve onları tabiri caizse sabote eden bir siyasi anlayışla yan yana gelmemiz söz konusu olamaz. MHP tabanının büyük kısmını İYİ Parti'ye kaptırdı. Tabanı yeniden kazanmak için bu algıyı bilinçli olarak ortaya koymaya çalışıyor ve hatta başka isimlerle adlandırarak olumsu

ALGI OPERASYONU YAPILIYOR

İYİ Parti-CHP ve Saadet Partisi görüşmeleriyle ilgili konuşan Başkan Güleroğlu, 'Bizim çok çalışkan bir Meclis grubumuz var. 40 kişiler ama Meclisin en çalışkan siyasi grubu, sürekli kanun teklifleri araştırma önergeleri, soruşturma önergeleriyle Meclisi dinamik tutan bir grup. Geçenlerde FETÖ gerçeğinin ortaya çıkarılması adına FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için bir komisyon kurulması adına önerge verdi. Bu önerge AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Şimdi FETÖ ile ilişkilendirilen bir parti, 'siyasi ayağını bulalım' diyor, iktidar partisi ve MHP'nin oylarıyla bu önerge reddediliyor. Bu MHP ve AK Parti'nin, FETÖ'nün siyasi ayağını tespit etmek istemiyor demektir. Bu yakıştırmaların yapılması bizi üzüyor. FETÖ konusunda kendimizden eminiz, emin olmasaydık o önergeyi vermezdik. Çünkü eğer zararı bize dokunacaksa anlamına gelmektedir. Hiç bir siyasetçi onu yapmaz' ifadelerinde bulundu.