Samsun Kadın Meclisi üyeleri tarafından düzenlenen basın açıklamasına CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da destek verdi. Merve Şahin'in akrabaları ve Samsun Kadın Meclisi üyeleri ve CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Merve'nin öldürüldüğü yere karanfil ve fotoğrafını bırakarak basın açıklaması yaptı.

LANETLİYORUZ

Milletvekili Neslihan Hancıoğlu yaptığı açıklamada, 'Geçen hafta pazar günü bu otoparkta, bir kızımız katledildi. Cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Toplumumuzun ruh hali günden güne bozuluyor. Bunun kanıtı kadın cinayetleridir. Öldürülen kadınlarımızın sayısı her yıl katlanarak artmaktadır. Bu yıl 340 kadınımız yaşamını yitirdi. Son 10 yılda, 2 bin 429 kadınımız katledildi. Bırakalım istatistikleri şiddet hayatımızın tam merkezine oturdu artık. Her gün izlediğimiz televizyonlar, okuduğumuz gazeteler nasıl bir şiddet batağına sapladığımızın kanıtıdır. Kadınlarımız ve kız çocuklarımız, cinayet başta olmak üzere, fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik şiddete ve istismara maruz kalırken buna tepkisiz kalanları, ellerindeki tutukları yetki ve gücü bunu önlemek için kullanmayanları lanetliyoruz' dedi.

KAPSAMIYLA UYGULANMALIDIR

Kadın cinayetleri ve şiddet karşısında acilen yapılması gerekenleri sıralayan Hancıoğlu, '6284 sayılı koruma kanunu etkin bir şekilde ve en geniş kapsamıyla uygulanmalıdır. Avrupa Konseyince hazırlanan İstanbul Sözleşmesi'ndeki taahhütler yerine getirilmelidir. Şiddeti durdurmak kolay değil biliyoruz ama zorda değil. Yasaların iyileştirilmesi, düzgünce uygulaması hatta uygulanma çabası bile büyük fark yaratacaktır. Merve'yi hayatta tutmayı başaramadık. Başka kadınları, kızları kurtarmak elimizdedir. Merve kızımız başta olmak üzere katledilen tüm kadınlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad mekanları cennet olsun' ifadelerinde bulundu.