Aile Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü tarafından Sığınmacı Aile Çocukları Programı düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda Aile Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü bünyesinde kalan çocuklar, sığınmacı aile çocukları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı yemekle başladı.

SAMSUN'UN KÜLTÜRÜNE UYUN

Yemeğin ardından konuşan Vali Osman Kaymak, imkan sahibi aileleri koruyucu aile olmaya çağırarak, "Yurtlarımızda 2-3 yaşlarında çocuklar var, çocuğu olmayan imkan sahibi aileleri koruyucu aile olmaya çağırıyorum. İstiyoruz ki; kimsenin gözü yaşlı olmasın, kimse kendini çaresiz hissetmesin. Yardıma muhtaç kim varsa hepsini anne baba gibi sahiplenen bir devletimiz var" dedi. Hükümetin sosyal hizmetler konusunda büyük adımlar attığını söyleyen Kaymak, "Dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar takdire şayan. Biz, bize sığınan insanlara kucak açtık, Avrupalılar gibi botlarını patlatmadık. Çünkü; biz büyük bir medeniyetin insanlarıyız. Göçmen vatandaşlarımızdan Samsun'un kültürüne uymalarını istiyoruz. İnsanları rahatsız edecek tutum ve davranışlardan kaçınmalılar. İlimizde bu konuda problem yaşamadık" sözlerini kaydetti.

TÜRKİYE MAĞDURLARIN YANINDA

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise, "Bu sofralarda dostluklarımızı da pekiştiriyoruz. Dünya çok zor sınavlardan geçiyor. Şu anda terör ve şiddet nedeniyle dünyada 65 milyon insan memleketini terk ederek farklı bir ülkeye doğru yola çıkmış durumda. 2015 yılı benim için Aylan bebektir. Türkiye bu acılar yaşanmasın diye, belki hiç görmeyeceğimiz tüm mağdurların yanında. Dünyanın farklı kıtalarında yaşanan acılara müdahale eden, hastane, okul açıp yardım eden bu güzel ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, önemli sosyal projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kuruluşlarımızdaki çocuklarımızla yıl boyu birlikteyiz, her ihtiyaçlarında yanlarındayız. Ekonomik destek verdiğimiz ailelerin çocuklarıyla da sürekli olarak etkinlik düzenliyoruz. Amacımız bu çocuklarımızın da her zaman yanında olduğumuzu bilmeleri. Sosyal uyum projemizle, ülkemizdeki sığınmacılar ve mültecileri hayatın her alanında desteklemeye çalışıyoruz. Türk vatandaşımıza hangi hizmeti veriyorsak aynısını sığınmacı ve mültecilere de sunuyoruz. İlimizde 150 aile 170 çocuğumuza koruyucu aile hizmeti veriyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından, protokol üyeleri çocuklarla beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şükrü Berk ASKAR