CHP İlkadım Belediye Başkan aday adayı Murat Şenel, Haber Medya Grubu'na gelerek, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara'yı ziyaret etti. Kara'ya yeni görevinde başarılar diledi ve hayırlı olsun dileklerini iletti. Osman Kara ise nazik ziyaret için heyete teşekkür etti. Şenel, ziyaret sonrası aday adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu. Şenel, fotoğrafı çekimi ile Haber Medya Grubu'ndan ayrıldı.

SADECE FİZİKİ İŞGAL YOK

CHP İlkadım Belediye Başkan aday adayı Murat Şenel, 'Bence içerisinde bulunduğumuz durum Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ndeki şartların birebir aynısı sadece fiziki bir işgal yok. O yüzden tıpkı daha önceki atalarımızın yaptığı gibi birlik beraberlik içerisinde herhangi bir renk, din, dil ayrımı gözetmeksizin damarlarımızdaki asil mevcut kanı kullanmak kaydıyla içerisinde bulunduğumuz bu zor durumdan çok rahat çıkabileceğimize inanabiliyorum. Atatürk'ün Samsun'a ilk adımı attığı, 1919'un 100. yılında da tekrar onun kaldığı yerden yeni baştan adımlarımızı koşuya çevirmek için müracaatımı yaptım. Halkçı, paylaşımcı bir yönetim ile şehri yöneteceğiz. Kentin sorunlarını iyi bildiğime inanıyorum. Bunlarla ilgili 2 yıldır devam eden ciddi bir ekip çalışmamız var. Projelerimizle insanlarımıza daha yaşanılabilir, eski parlak günlerindeki İlkadım'ı sunmak amacıyla yola çıktım' dedi.

ŞEFFAF YÖNETİM

En projelerinden bir tanesini açıklayan Şenel, 'Samsun bir Atatürk kenti ama Samsun'da Atatürk araştırma enstitüsü yok. Ben bunu Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve diğer kurumlarla birlikte hareket ederek belediye bünyesinde ilk adımı atıp çalışmalar yapmak istiyorum. Projeler ne kadar ciddi olursa olsun başarılı proje olmasının tek yolunun halk ile paylaşılıp görüşleri alınarak yapılması gerektiğine inanıyorum. Açık, şeffaf, demokratik bir ortamda belediyenin gelir-giderinin insana sunulacağı, insanların benim yanıma gelme ihtiyacı kalmadan sorunlarını çözüleceğiz. Benim yanıma sadece çay içmeye, sohbet etmeye gelecek. Belediyecilik anlayışım budur. 200 yıllık en az Samsun'da yaşamış bir ailenin çocuğuyum. 53 yılım, İlkadım'da geçti. Burada doğdum, yaşadım. Şehri çok iyi biliyorum. Samsunspor sevdalısıyım. Samsunlu olmanın gereğini biliyorum. Kuvvetli bir teknik ekibimiz var. Ekibimizle Samsun'a kalıcı eserler verip, marka bir ilçe haline getireceğiz' dedi.

Erdinç YILDIZ