Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, yine dobra dobra açıklamalar yaptı. Açık sözlülüğüyle bilinen tecrübeli teknik adam, göreve geldiği gün söylediği sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.

Samsun şehrine seslenen Korukır, futbolculara her zamankinden daha fazla güvenilmesi, inanılması gerektiğini belirterek, "Karamsar olunmamalı. Onların moral ve motivasyonlarını en üst seviyede tutmamız lazım" dedi.

SADECE TEMPOMUZ YOKTU

İlk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor yenilgisini değerlendiren Engin Korukır, şunları söyledi: "Her türlü görüşe saygım var. Ancak çok kötü oynamadık. Bu söylemi kabul etmiyorum. İlk 10-15 dakikada iki pozisyona girdik. Bizim tek eksiğimiz çok tempolu dirençli oynamadık. Karşıyaka yenilgisi de dahil sonraki kazandığmız üç maçta da tempolu oynadık. Ancak Gaziantep deplasmanında bunu göremedik. Yediğimiz gollerde ceza sahasının dışından, uzaktan şutlarla. O da bizim hatamız."

ACIMASIZCA HAKSIZLIK YAPILIYOR

"Futbolculara eleştiri oluyor. Böyle bir ortamda bir maçla bu kadar karamsar olunmamalı. Futbolcu kardeşlerimize acımasızca haksızlıklar yapıldı diye düşünüyorum. Çok fazla kötü oynadıklarını düşünmüyorum. Maçı tekrar izlendiği zaman fikirler değişecektir. Sadece takımımızın temposu yoktu. Yenildiğimiz takım bu ligin en fazla para harcayan takımlarından biri."

UFACIK ŞÜPHEMİZ YOK

"Biz geldiğimizde aşağıyla olan fark iki puan idi. Öyle bir sıkıntılı durumdan takımı bu çocuklar çıkarttı. Ben hala çok güzel işler yapılacağından eminim. Şimdiki durumda insanların yardımcı olması lazım. Futbolcu grubuna şimdi daha fazla inanmak güvenmek gerek. Bizler çok güvenerek inanarak geldik bu takıma. En ufacık şüphemiz de yok. Onların moral motivasyonlarını en üst seviyede tutmamız gerekiyor."

ALANYA MAÇI ÇOK ÖNEMLİ

"Göreve geldiğimde bizim 15 maçta 4 mağlubiyet hakkımız olabilir dedim. Çünkü bu ligde şampiyon olan takımlar bile sezonu 8-9 mağlubiyetle tamamlıyor Ligin istatistiklerine bakıldığında bu tablo ortaya çıkıyor. Ben bu takımın bir daha kötü oynayacağını düşünmüyorum dersem hayal görmüş olurum. Alanyaspor maçına bu takımın moral motivasyon olarak en üst seviyede çıkması lazım. Her maç gibi Alanya karşılaşmasında da çok önemli."

SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

"Bazı şeyleri iyi analiz etmek lazım. Buraya geldiğimiz zaman her şey dört dörtlük değlidi. 10 maç var önümüzde. 30 puan eder. Belki de bu 30 puanın 15'ini alan takımlar Play-Off'a çıkacakır. Rakiplerimizden daha fazla kazanmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. Ben geldiğimde 7. olursam kendimi başarısız sayarım diye söyledim. Sözlerimin arkasındayım. Topu başka taraflara atmam. Doğru işler yapıyoruz. Nuri Asan Tesisleri'nden neredeyse hiç çıkmıyoruz. Nasıl her şeyi daha iyi yapabiliriz ekibimle bunun çalışması içerisindeyiz"

Muhammet ÇAVUŞOĞLU