31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kadar her akşam saat 20.00'da Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in yorumlarıyla Haberaks TV'de ekranlara gelen 'Seçim 2019' programın konuğu AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir oldu. Demir, programda AK Parti çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Haberaks TV ekranlarında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Samsun, demokrasiye ve geleceğe inancı olan bir şehir. Hem milletvekilliği olsun hem de belediye başkanlığı olsun ağır sorumluluklar ve vebal gerektiren makamlar. O sorumluluğu almak gibi içimde yeşeren bir şey yok. Ehemmiyetini bildiğim için bu görevi almak gibi bir talebim olmadı. Ben istemiyorken, ihtiyaç duyuluyor ve bu sorumluluğu almam gerekiyorsa, bu görevden kaçınmam"

BAŞKA ARKADAŞLARI TAVSİYE ETTİM

Demir; "Samsun, Türkiye'nin önemli kentlerinden bir tanesi. Bir buçuk yıllık yapılan çalışma sürecinden sonra; başka arkadaşları tavsiye etmeme ramen bu karar alındı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, arayarak bana bu kararı tebliğ etti. Ağır sorumlulukları olan bu görev için bir talebim ya da bir uğraşım olmadı. Adaylığım, açıklamanın 12 ya da 15 gün öncesinde tebliğ edildi ama Genel Merkez tarafından bir açıklama gelmeyince, bizim açıklamamız da söz konusu olmaz" dedi.

SAMSUN'A ÇOK ŞEY YAPTIK

Demir, kendisine yöneltilen "Bakanlığınız döneminde Samsun'a ne yaptınız?" sorusuna ise şöyle cevap verdi; "Samsun'a ne yapmadık ki?Bizim dönemimizde kamu yatırımlarında Samsun ilk 3 il arasında oldu. Biz Samsun için ekip olarak çalıştık. Benim sorumluluğum konumum gereği daha fazla olmuştur. Ama bu diğer arkadaşlarımız daha az performans gösterdi demek değil. Ekip arkadaşlarımızla birlikte hizmet için çalıştık. Hizmete yürüyen insanların kavga etmeye fırsatı olmaz."

HALKIMIZIN TEŞVİK ETMESİ LAZIM

Demir konuşmasının devamında; "Samsun bugün altyapısı en sağlam olan şehirlerden bir tanesi. Tüm halkımızın bilmesini istiyorum, Samsun'dan başka kentler de var Türkiye'de. Antep, Denizli, Bursa, Konya... Kentine hizmet eden siyasetçilere 'Ne yaptılar?'gibi bir ifadede bulunan bir şehir duymazsınız. Cari olan siyasetçiyi motive etmek lazım, güç vermek lazım. Enerjisini azaltmak değil. Ama bu eleştiri yapmamak anlamına gelmez.'Ne yaptı bunlar' dediğiniz zaman bu doğru olmaz. 'Bunları neden yapmıyorsunuz?' diye sormak yada 'Yapın' diye teşvik etmek lazım." dedi.

MİLLETE HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ONUR

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Demir; "Samsun, Ankara'da bizim dönemimizde siyasi olarak çok güçlendi.Ama biz bunu kamuoyuna belirten bir yol izlemedik. Eğer hizmete adanmışsanız, kamuoyunda ben bunu yaptım demek çok doğru değil. Bu millete hizmet etmek bizim için şereftir, onurdur. Samsun'a o kadar çok şey yaptık ki; 3 Kasım seçimlerinden önceki Samsun'u gözümüzün önüne getirelim. Bölünmüş yol anlamında ne vardı Samsun'da? Hastaneleri bir düşünün.Sağlık alanında, eğitim alanında çok ciddi sıkıntılar vardı. Yüzde 80'e yakın çiftli eğitim vardi. Duble yolları bitireli 6-7 sene oldu. Ordu tarafındaki yol, Sinop tarafı, Ankara tarafı, Havza'nın eski virajlı yollarını bir hatırlayın. Çakallı'nın orada kaybettiğimiz canları bir hatırlayın.

Terme Devlet hastanesi bizden önce tamamlanamamıştı hemen onu tamamladık. Bütün ilçe hastanelerimizi tadilatla hizmet verir duruma getirdik. Terme, Çarşamba, Bafra, Havza, Vezirköprü ilçelerinde yeniden hastaneler ihale ettik. Asarcık, Ayvacık sağlık tesislerine kavuştu. Adliye sarayları, balıkçı barınakları, barajlar, sulama tesisleri.. Türkiyede ilk kez nüfusuna göre en fazla doğalgaz kullanan iller arasında Samsun. Terme, Çarşamba, Havza, Ladik, Vezirköprü, Bafra doğalgaz bu bölgelere gitti. Diğer ilçelere de gidiyor. Hep birlikte, arkadaşlarımızla bu tabloyu Samsun'umuza yarattık.

Bakanlık dönemimizde çok yararlı çalışmalar yaptık. Kentimizle ilgili bakanlığımızın da gücünü kullanarak maksimum derecede yararlı olabilmeye çalıştık. Bu hizmetleri yaparken, şunu da bilmenizi istiyorum; Samsun-Ankara arasında 12 yıl boyunca neredeyse gündüz hiç yolculuk yapmadık. Bunun nedeni ise, gündüzleri zayi etmemek için. 2-3 saat uykuyla hizmet etmeye çalıştık." diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZLA BİR ARADAYIZ

Demir; "Biz seçim kampanyasını başlattık. Vatandaşlarımızla bir arada olmaya devam ediyoruz. Seçim gününe kadar olabildiğince çok sayıda vatandaşa ulaşmak istiyoruz. Şu açıdan çok önemli, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ilk belirlenen illerden bir tanesi. Bu bakımdan Samsun'dan diğer illere nazaran çok yüksek oy farkıyla seçilmiş bir insan olarak Ankara'ya gitmek isterim." dedi.


SAMSUN'DA OTOPARK SORUNU KALMAYACAK

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Demir; "Yerel yönetimlerde ciddi bir zihniyet değişikliği, ciddi bir açılım sağlayan bir belediyecilik dönemi geçirdik. Bunda, Yusuf Ziya Yılmaz'ın yaptığı hizmetlerin çok büyük payı var. Çıta yüksekte şuanda ve biz de bu çıtayı daha yükseklere taşıyacağız. Akılda kalsın diye söylüyorum, bir çok alanda örnek alınan bir Samsun Büyükşehir Belediyeciliği ortaya koyacağız. 5 yıl içinde tüm altyapı problemlerini çözecek ve harekete geçeceğiz. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi ayrımını ortadan kaldırarak birlikte çalışmalar yapma imkanını yakaladığımızda çok ciddi bir refah düzeyine katkı sağlanacak. Kentte trafik ve otopark problemiyle karşı karşıyayız.Seçimlerden sonra bu konulara hemen el atacağız. Mülkiyet sahiplerini mevcut durumlarından bir kayba uğratmadan yapacağız.

Özellikle altyapı hizmetlerinde daha çok, talep edildiğinde yapan değil, altyapı problemlerini yatırım programlarına alarak tamamlayıp, inşaatın yapıldığı bir Samsun inşallah göreceğiz. Belediye uygulamalarımızda bundan da çağrışım yaparak tamamen hizmeti vatandaşın ayağına götüren, şeffaf, nitelikli, etkin, 'gönül belediyeciliğini' Samsun'a yapacağız. Üretim, istihdam, ticaret, ihracat, inovasyon, finans temin edilen çok ciddi projeleri hayata geçireceğiz. Bunların üzerinde şuanda çalışıyoruz. Belediyeciliğin bu altyapı kısmını bir program dahilinde tamamlarken, etkin olabilecek bir belediyecilik anlamını Samsun'a kazandıracağız.Sonraki kuşaklara kalacak olan bir Samsun inşa edeceğiz. Bunu gerçekleştirirken en iyisini en uygun maliyetle yapmak benim sorumluluğum. Denetlenebilir, şeffaf bir belediyecilik anlayışını gözetiyoruz. Kimse "Büyükşehir Belediye Başkanına ulaşabilecek miyim?" diye düşünmesin. Ben bakanlık yaptım. Bana ulaşamayan oldu mu? Herkesin en az benim kadar gelecek kaygısı var. Bu makam sadece bana ait bir makam değil bu makam herkesin makamı. Bu ülke halkın desteğiyle bu güne geldi. Bizim sloganımız gönül belediyeciliği. Gönül belediyeciliği çok geniş bir kavram. Saygı ve sevgiden başlıyor. Bunu merkezinize koymanız lazım." diye konuştu.

MEVCUT KADROYLA YOLA DEVAM

Demir, kendisine yöneltilen "Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirseniz kendinize yeni bir kadro oluşturacak mısınız ya da mevcut kadroyla mı yola devam edeksiniz?" sorusuna; "Kendimi önyargılardan koruma konusunda büyük gayret sarfediyorum. Seçildiğim an mevcut çalışanlarla devam edeceğiz. Sorumluluğum gereği çalışırken, hizmet anlayışımıza ayak uyduramayan bir arkadaşımızı görürsem, yine sorumluluğum gereği o zaman yeni bir kadro oluştururum." şeklinde yanıt verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Demir kentsel dönüşümle ilgili yaptığı açıklamada; "Her alandaki kentsel yenileme, kentsel geliştirme ve dönüşüm alanlarını önce bir tespit edeceğiz. Bu durum çok ince bir çalışmayı gerektirir. Bu çalışmayı yaparken oradaki kiracı dahi olsa, mülkiyet sahibi dahi olsa hiç kimseye bir zarar gelmeyecek. Kentsel zulme asla mahal vermeyeceğiz. Kimse mağdur edilmeyecek. Sanayi alanlarında ciddi bir değişime, gelişime uygun projeler oluşturacağız. Büyükşehirde ve ilçelerde kapasiteli ve teknik çalışmalar yapacağız." ifadelerine yer verdi.

SAMSUNSPOR ÇOK KIYMETLİ BİR MARKADIR

Samsunspor'la ilgili konuşan Demir; "Samsunspor çok kıymetli bir markadır. İnsanların hafızasında Samsun dışında da Samsunspor çok ciddi bir markadır. Samsun'da kim olursa olsun sorumluluk mevkiinde olan herkes Samsunspor'un başarısından mutlu olur, gurur duyar. Sporla ilgili her alanda çalışmalarımız devam ediyor. Müthiş bir altyapı oluşturacağız. Bu şehrin insanları, çocukları bu sporlarla büyüyecek. Belediyenin görevi altyapıyı kurmak ve çocukların, gençlerin sporla büyümesini temin etmektir. Samsun'un marka değerini yükseltmek adına belediye üzerine düşen her sorumluluğu yerine getirir.

Biz Samsunspor'un her zaman yanında olacağız. Samsunspor benim bakanlığım dönemimde Süper Lig'e çıktı. Bunun için de ne kadar uğraş verdiğimi herkes bilir. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Eski şaşalı dönemlerinden daha da güzel günler göreceğiz.

Diğer bir spor olan yağlı güreşte Kırkpınar'la yarışacak bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Güreş cok zor bir spordur ama Samsun'un güreşe yatkınlığı söz konusu. Bununla ilgili çok ciddi müsabakaların yapıldığı ve bu konuda merkez olan, adından söz ettiren bir Samsun olacak." dedi.