Canik Belediyesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ufkunu açmak ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında Ayvacık, Kavak, Terme ve Çarşamba ilçelerinden Samsun'a gelen 150 öğrenci, önce şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi, ardından Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu. Vizyon Sohbetleri'nde öğrencilere Gelecek Vizyonu'nu anlatan Başkan Genç, öğrencilere tavsiyelerde bulunurken, gençlere güvendiklerini de söyledi.

VİZYON SOHBETLERİNE KATILDILAR

Canik Kültür Merkezi'nde Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ile misafir okulların idarecilerinin de katıldığı 'Vizyon Sohbetleri'nde öğrencilerle bir araya gelen Başkan Genç, gençlere güvendiklerini belirterek, Canik Belediyesi olarak en büyük yatırımı sağlıklı bir gelecek için eğitime yaptıklarını söyledi. Başkan Genç, milli ve manevi değerleriyle birlikte gelişen bir gençlik hedeflediklerini söyledi.

KARİYERDEN ÖNCE MİLLİLİK

Öğrencilerden vatanlarına ve millete faydalı bireyler olmalarını isteyen Başkan Genç, toplumlarda milli ve manevi değerlerin önemine vurgu yaptı. Genç, "Önemli olan meslek sahibi olmak değil, kariyer sahibi olurken ihanet içinde bulunmamak, elde ettiği kariyeri insanlara iyilik yolunda kullanabilmektir. Geçmişte kariyerlerinin zirvesine ulaşan nice insanların bu ülkeye hizmet etmesi gerekirken nasıl ihanet ettiklerine hep birlikte şahit olduk. 15 Temmuz'u yapanların çoğu kariyer sahibiydi. Sizler, sizi yetiştiren ve kariyer sahibi yapan bu cennet vatana her zaman ve her mertebede hizmet etmektir" dedi.

BİLGİ ÜRETEN AKTÖR OLUR

Bilgi çağında bilgi üretmenin önemine de işaret eden Başkan Genç, "Bir toplumun huzurlu ve sağlıklı bir şekilde iktisadi, sosyal ve kültürel açıdan gelişebilmesi için bilgiye önem vermesi gerekir. Bu çağda bilgiyi üreten ülkeler aktör ülke olurken, bilgi üretemeyen şehir ve ülkeler tüketen konumunda kalacaktır. Türkiye kararını vermiştir ve aktör ülke olma yolunda ilerlemektedir. Şehir olarak biz de aktör şehir olmak için bilgi üretmeliyiz. 4 sanayi devriminde kendi yazılımını, kendi akıllı makinelerini üreten şehir ve ülke olmalıyız. Bu konuda gençlerimizin de kendilerini geliştirmeleri, bilgi üretmeleri, yazılım yazacak donanıma sahip olmaları gerekmektedir. Türkiye'nin yarınları olan gençlerimize bu konuda önemli görev düşmektedir" diye konuştu.

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz da, öğrencilerle tecrübelerini paylaşırken, tavsiyelerde de bulundu. Gençlere her zaman güvendiklerini ifade eden Başsavcı Yavuz, öğrencilerden kendileri, aileleri, vatanları için iyi ve faydalı bireyler olmalarını istedi. Bugünün eğitim olanaklarının geçmişe oranla çok daha iyi konumda olduğunu belirten Yavuz, 'Bu imkanların kıymetini iyi bilin ve iyi değerlendirin. Gençlerimiz mutlaka tarih bilinci içinde olmalı. Gençlerimiz tarihi filmlerimizi izlemeli ve tarih kitaplarını okumalıdır. Milli duygulara sahip gençlik bu ülkenin gücüdür' şeklinde konuştu.

CEZAEVİ TEŞEKKÜRÜ

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Başsavcı Yavuz, 'Derslerinize çok çalışın, görevlerinizi yerine getirin, ancak bunun dışında mutlaka sosyal, sportif veya müzikal anlamda bir uğraşınız olmalı. Mesela en azından bir enstrüman çalabilmeli ve folklor oyunları oynayabilmelisiniz. Bu faaliyetler sizi daha çok sosyalleştirecektir' şeklinde konuştu. Yavuz, mevcut cezaevinin yenisinin yapılması konusunda önemli gayretleri olan Başkan Osman Genç'e de teşekkür etti.