12 Aralık 2018 Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesindeki Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nun gündeminde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü vardı. Komisyon'da Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkililerinin sunumlarının ardından Sayıştay raporlarının görüşmeleri yapıldı. Komisyonda söz alan İYİ Parti Samsun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Bedri Yaşar, önemli açıklamalar yaptı.

MÜMKÜN DEĞİL

Havaalanlarında özellikle zemin ile ilgili yaşanan bir takım sorunları dile getiren Yaşar, 'Bugünkü teknolojiyle insanların bulunduğu koordinatlar bile dünyanın herhangi bir yerinden tespit edilebiliyor. Bu mümkünken bu kadar önemli yatırımlarda, buradaki problemleri bir mühendis olarak algılayamıyorum. Yani zemin kotlarında, arazi kotlarında problem var, işte havaalanı çukura düştü, inerken şu sıkıntılar, bu sıkıntılar var. Yani bu kabul edilebilir bir şey değil, bugünkü şartlarda bunun kabul edilmesi mümkün değil' şeklinde konuştu.

BİR TÜRLÜ AYDINLATILAMADI

Yaşar, Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu, ilk genel başkanı olan ve 25 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasında Kahramanmaraş'ta şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin bazı konuları dile getirdi. Yaşar, ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün elinde bu kazanın sonuçlarıyla ilgili nelerin olduğunu sorarak, 'Yani bu konu bir türlü aydınlığa kavuşmadı. 2009, şu an 2018 yılındayız, dokuz yıldır mahkemeler, kovuşturmalar birbirini takip ediyor ama sonuçlanan da bir şey yok. Yani askeri radarda kayıtlar silindi, öbürü radar alanının içindeydi, dışındaydı derken Devlet Hava Meydanları İşletmesi bu işin neresinde? Bunlarla ilgili elinde bir bilgi, belge varsa ben bunu rica ediyorum. Yani bu olayla ilgili Devlet Hava Meydanlarının elinde rapor mu var, ne var?' ifadelerini kullandı.