CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde iş birliği konusunda sağlanan anlaşma sonucu Samsun'da İYİ Parti ve CHP arasında görüşmeler devam ediyor.

CHP İLE ORTAK ADAY VE LİSTE

CHP ile iki defa resmi görüşme yaptıklarını belirten İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yaşar Temuçin, 'CHP ile güç birliği adı altında beraberliğimiz var. Büyükşehir belediyesi için sağlandı, ilçeler içinse görüşüyoruz. Ortak adaylarımız ve ortak listelerimiz olacak. CHP ile 2 defa resmi görüşme gerçekleştirdik, önümüzdeki günlerde de devam edecek. Aday adaylığı başvurularımız sürüyor. 2-3 güne tamamlanır. Tamamlandıktan sonra ciddi bir kamuoyu araştırması yapacağız. Bütün ilçeleri kapsayacak. Bu kamuoyu araştırması sonuçlarına göre adaylarımızı tespit edeceğiz. Temayül yoklaması gibi olmayacak ve sonuçlarını halkla paylaşacağız. Aday adaylarımız içerisinde en çok kabul gören hangisi ise o aday üzerinde karar kılacağız' diye konuştu.

HER OYA SAHİP ÇIKACAĞIZ

İYİ Parti olarak sandıklara sahip çıkacaklarını belirten Temuçin, 'Geçtiğimiz seçimde teşkilatlarımız tam oturmamıştı yine de yüzde 80 ölçeğinde sandıklarımıza sahip çıkmayı başardık. Bu seçimde özelikle taşrada, şehir merkezinde boş sandık bırakmayacağız. Bütün mahalle başkanlıklarımız, ilçe teşkilatlarımızın hepsi bu işe önem veriyor. Aday tabi önemlidir. Hangi adayın çıkacağı bizim için önemlidir. Teşkilatımızın için her şeyden önemlisi, teşkilat yapılanmamızı sağlıklı kurmak ve sandıklara sahip çıkmaktır. Yerel seçimlerde bütün sandıklarımızda bir görevli ve müşahit olacak. Her okulda okul görevlimiz ve mahalle görevlilerimiz yer alacak. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Yılbaşına kadar bütün sandıklarımızı doldurmuş olacağız. Vatandaşın bize kullandığı her oya sahip çıkacağız. Hiçbir oyun heba olmasına müsaade etmeyeceğiz' dedi.