Bilge Adam Genç Akademi ve Eğitimde İnovasyon Derneği iş birliği ile düzenlenen Türkiye genelinde 236 öğrenci ve 41 takımın yarıştığı "Vex IQ Challenge Next Level Off-Season Robotik Turnuvası" geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena'da yer alan Lenovo GameOn'da yapıldı. Yarışmada robotik ve kodlama bilimiyle genç yaşta tanışan öğrenciler yıl içerisinde yapmış oldukları tasarımları sunarak yarıştılar.

TOPLAM 4 ÖDÜL

Takım Mentörlüğünü Mertkan Seçgin, Emel Bıyık ve Özlem Kılıçarslan'ın yaptığı Samsun Bilgi Okulları robotik takımları, yarışmaya damgasını vurdu. Yapılan yarışmalar sonucu finale kalan Bilgi Okulları Robotik takımları 1453A Phoenix ve 1453C Brotics Dostluk Mücadelesi finalinde müsabakanın en yüksek skorunu yaparak 1.ligi paylaştılar. Ayrıca "Programlama Becerileri" 1.liğini ve mühendislik becerilerinin ön planda tutulduğu 'Tasarım Ödülü'nü de kazanarak toplamda 4 ödül alan Samsun Bilgi Okulları robotik takımları büyük bir başarıya imza attılar.

ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen okulların takımlarının yarıştığı "Vex IQ Challenge Next Level Off-Season" müsabakalarında tamamı kız öğrencilerden oluşan 1453B Northern Girls kız takımı da Bilgi Okullarını başarılı bir şekilde temsil ettiler. Kız öğrencilerin de mühendislik becerileri, robotik ve kodlama alanında çok şey başarabileceklerini söyleyen takım mentörleri, bu sebeple sadece kızlardan oluşan bir takım kurup kız çocuklarının da neler başarabileceğini göstermek istedik dediler.

ÖZVERİYLE ÇALIŞMAYA DEVAM

Bilgi Okulları robotik takımı geçen sene pek çok müsabakada dereceler kazanmış ve Amerika'da yapılan dünya şampiyonasında ülkemizi başarı ile temsil etmişti. İlk kez katıldığı Vex World Yarışması'nda 41 ülkeden katılan 400 takım arasında 9. olma başarısı göstermişti. Bu sene de Ekim ayında Şanlıurfa'da yapılan Vex IQ Next Level Off-Season Müsabakalarında 3 kategoride ödül almış ve Türkiye'nin en iyi robotik takımlarından biri olduğunu ispatlamışlardı.

Bilgi Okulları kurucusu İsmail Kılıçarslan, "Çocuklarımızın iyi yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını, okul yönetimi ve öğretmenler olarak özveri ile çalışmaya devam edeceğiz' dedi.

Yasir BABA