Balkanlar üzerinden gelen yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girdiğini söyleyen Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, 'Samsun'da sıcaklıkların 6 ila 8 derece, iç kesimlerde yer yer 10 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Hafta sonu yerel sıcaklık artışları görülecek olmasına rağmen, soğuk havanın önümüzdeki hafta başına kadar il genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor' diye konuştu.

SAHİL BANDINDA KARLA KARIŞIK YAĞIŞ

Açıklamasını sürdüren Yüce, 'Samsun'da yağışların genellikle kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar yağışının yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Akşam saatlerine doğru Samsun sahil bandında karla karışık yağmur, iç kesimler ve yükseklerde ise kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi mevkiinde oturan vatandaşlarımız kar yağışını etkili şekilde görebilirler. Sahil bandında ise yerde kar yağışı görülmeyebilir. Kar yağışı yarına kadar etkisini devam ettirecek. Rüzgar, bugün ve önümüzdeki 3 gün boyunca batı ila kuzey batılı yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor' ifadelerinde bulundu.

VATANDAŞLARA KAR VE DON UYARISI

Vatandaşları uyaran Yüce, 'Gece saatlerinde yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklenmektedir. Yüksek kesimlerde seyahat edecekler vatandaşların ulaşımda aksamaya meydan vermemek için kar lastiği takmaları gerekmektedir. Kuvvetli rüzgar sebebi ile soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' dedi.

Konuşmasını sürdüren Yüce, vatandaşların hava durumuyla ilgili ani gelişmelerden ve uyarılardan her an haberdar olmak meteoroloji web sayfasını ve mobil uygulamayı takip etmeleri gerektiğini belirtti.