Cumhur İttifakı'na aykırı davranışları gerekçesiyle disipline sevk edilen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Samsun'da MHP'nin AK Parti'ye göre avantajlı olduğunu belirten Usta, 'Samsun'da Milliyetçi-Ülkücü Hareketin hakkını savundum! Kesilir belki, ama çekmeye gelmez boynum' dedi.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Samsun'da MHP'nin oy oranını yükselttiğini vurguladı. Usta, '2002, 2007, 2011 yılları genel seçim sonuçlarına göre, MHP'nin Samsun'da almış olduğu oy oranı, Türkiye genelinin altındayken; Haziran 2015 ve Kasım 2015 Seçimlerin sırasıyla 1,6 ve 0,6 puan; 24 Haziran 2018 seçimlerinde ise 5,1 puan Türkiye genelinin üstünde gerçekleşmiştir. 2009 ve 2014 yıllarında gerçekleştirilen yerel seçim sonuçlarına göre, MHP'nin Samsun'da almış olduğu oy oranı, büyükşehirde Türkiye genelinin yaklaşık 8 puan üstünde, ilçelerdeyse Türkiye genelinin yaklaşık 13 puan üstünde gerçekleşmiştir' diye konuştu.

MHP AVANTAJLI AKP DEZAVANTAJLI

Açıklamasını sürdüren Usta, 'Ekonominin gidişatı da seçim sonuçları üzerinde çok etkilidir. 2009 kriz yılında bile 87,4 olan Ekonomik Güven Endeksinin 2018 yılı Aralık ayında 75,2'e düştüğü, ekonominin kötüleştiği düşünülürse, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, MHP avantajlı, AKP dezavantajlıdır. 24 Haziran 2018 sonuçları ve sıkıntılı ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda, Samsun'da MHP, Üç Hilal altında bu seçimlere girse, tarihi başarı yakalayacaktır' ifadelerinde bulundu.

İTTİFAKI DİNAMİTLEDİ

Ak Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman'ın açıklamaları paylaşan Usta, 'Demek ki bunlar, görülmemekte ve bilmemektedir! MHP'ye olan bu teveccüh neden aşağılanmakta ve alaycı bir şekilde davranılmaktadır! Samsun'da ittifakı zedeleyen "Buna, ancak gülerim…" diyen AKP İl Başkanı değil midir? Samsun'da ittifakı dinamitleyen, 'AK Parti olarak, ittifaka ihtiyacı olan bir il değiliz' diyen değil midir?' dedi

ÜLKÜCÜ HAREKETİ SAVUNDUM

Ülkücü hareketi savunduğunu belirten Erhan Usta, 'Kimse MHP'yi aşağılayacak, MHP ile dalga geçecek kudrette değildir! Milliyetçi-Ülkücü Hareketi, kimseye ezdirecek değiliz! Samsun'da Milliyetçi-Ülkücü Hareketin hakkını savundum! Kesilir belki, ama çekmeye gelmez boynum!' şeklinde konuştu.

Erdinç YILDIZ