CHP İl Başkanı Mehmet Kundak, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında bin personel alımı yapılması ile ilgili açıklamada bulundu. Kundak, AK Parti'nin geçici işlerle insanlara umut tacirliği yaptığını öne sürdü.

AZ GÖSTERMENİN YENİ ADI

"TYP'nin istihdam yaratılmış gibi yapmanın, işsizliği az göstermenin yeni adıdır" diyen Kundak, "TYP kapsamında İŞKUR verilerine göre, 2018'de de binlerce kişi çalışıyormuş gibi gösterilmiştir. Bu program insanların reel olarak üretim yaptığı, hizmet sunduğu bir iş değildir. Tamamen işsizlik sigortasından fonlanan bu programla genç nüfusumuzu, eli iş tutan çalışan nüfusumuzun en fazla 9 aylık sürelerle geçici işlere yerleştirilmesi söz konusudur. İşsizlik Sigortası Fonuyla geçici işlere yerleştirilen kursiyer ve stajyerlerle Birlikte geçici işlere yerleştirilenlerin sayısı bugün iki milyona yaklaşmış durumdadır" şeklinde konuştu.


HALKIMIZ DERS VERECEK

"AKP yönetimi, kadrolu işçi almak yerine, yerel seçim öncesinde binlerce kişiyi TYP kapsamında 'geçici' işlere alarak umut tacirliğini sürdürmektedir" diyen Kundak, "16 yıldır iktidarda olan AKP, iş sahası yaratamamaktadır. Yalan üzerine kurulu siyasi anlayışları artık iflas etmiştir. AKP'nin halktan kopuk, halkı müşteri olarak gören tüketim ve rant odaklı yerel yönetim anlayışı yerine; çözüm herkesi eşit yurttaşlar olmanın bilinciyle kucaklayan üretimci, istihdam edici, taşeronlaşmaya ve kamusal hizmetlerin piyasalaştırılmasına karşı halkçı yerel yönetimlerdedir. Halkımız kaynakları heba eden kibirli yönetim anlayışlarına 31 Mart yerel seçimlerinde gerekli dersi verecektir" diye konuştu.

Barış BUDANOĞLU