İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2019 yılının 'Samsun Yılı' ilan edilmesi için TBMM kürsüsünde açıklama yaptı. TBMM Meclis Başkanvekili Levent Gök'ün yönettiği oturumda gündem dışı söz alan Yaşar, 100. yılın önemine vurgu yaptı.

DÖNÜM NOKTASI

Yaşar, milletlerin geçmişlerinde, onların kaderlerini değiştiren, geleceklerini aydınlatan, toplumu bütünüyle kavrayarak köklü bir değişim ve gelişime, yeni bir yapı ve oluşuma yönelten önemli olayların ve tarihlerin olduğunu belirtti. Yaşar, 'Türk milleti için, bu tarihlerden biri elbette ki 1919'dur. Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihi, Türk milleti için bir dönüm noktasıdır' şeklinde konuştu.

KURTULUŞUN SİMGESİ

Milletvekili Yaşar, '19 Mayıs 1919, bu tarihi döneme tanıklık eden, 'Güneşin doğduğu şehir' olarak tanımlanan, benim de vekili olmaktan gurur duyduğum, kurtuluşun ve kuruluşun simgesi Samsun'u ödüllendirmek gerektiğini düşüyorum. 19 Mayıs çağdaş Türkiye'nin, başka bir deyişle Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuş şafağıdır. Ulu Önder'in, Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı 1919'un 100. yıldönümü olan 2019'un 'Samsun Yılı' ilan edilmesi, Türkiye tarihi açısından oldukça önemlidir. Samsun ve 1919 özdeşse eğer: 2019, Türkiye için, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için 'Samsun Yılı' olmalıdır' ifadelerini kullandı.

KANUN TEKLİFİ VERDİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarihin önemini ifade eden Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na konuyla ilgili Kanun Teklifi verdi.