Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Abdullahpaşa Camii'nde cuma namazı sonrası çay ocağında esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan yardımcılarının da yer aldığı buluşmada vatandaşlarla çay içip, sohbet eden Başkan Genç, şehrin gelişimi noktasında herkesin ve her kesimin fikrinin önemli olduğunu söyledi.

GÜÇLÜ ESNAF GÜÇLÜ ŞEHİR

Şehir esnafının Samsun ekonomisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Esnafımızı şehrin can damarları olarak görüyoruz. Esnaf kardeşlerimiz ne kadar güçlü olursa, şehrimizin ekonomisi de o oranda güçlü olur. Mesela ilçemizde 5 yılda yaptığımız yatırımlar sonucunda ilçemizin nüfusu yüzde 52 arttı. Yine yaptığımız eğitim, kültür, sanat, spor, kentsel dönüşüm yatırımlarıyla yılda yüzbinlerce insanımız Canik'e geliyor. Bu da esnafımıza olumlu yansıyor" diye konuştu.

AVANTAJLAR TESPİT EDİLMELİ

Samsun'un tarih boyunca çok önemli bir şehir olduğuna işaret eden Genç, "Ticaret başladığından beri önemli bir ticaret merkezi olan Samsun'un dünya şehirleriyle rekabet edebilecek avantajlarını iyi tespit etmeliyiz. Şehrin topyekün kazanacağı, ekonomik refahı artırıcı projeler üretmeliyiz. Bu noktada biz şehrimiz adına üzerimize düşen sorumlulukla Samsun için vizyon projeler geliştirdik. Bu tür projeler şehrimizin gelişimi için her kesimden gelmelidir" şeklinde konuştu.