BİRE1'E KATILDI

Yılport Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal, Samsunspor Medya Direktörü Murat Sandıkçı'nın hazırlayıp sunduğu 'Bire1' programında önemli açıklamalarda bulundu. Aztopal görev tanımından, Türkiye'deki kulüplerin ekonomik yapısına, futbolda düşülen darboğazdan nasıl çıkılacağına kadar birçok konuda fikirlerini dile getirdi. Mayıs ayında şampiyon olmak istediklerini ve bunun için üzerlerine düşeni de yaptıklarını söyleyen Aztopal, taraftarları Gümüşhane maçıyla birlikte her müsabakada rekor kıracak şekilde stada beklediklerini vurguladı.

GÖREV TANIMI

Mustafa Aztopal'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: "Kurumsallaşmış bir futbol kulübü yapısında gnel menajerlik, tüm futbol organizasyonundan sorumlu yönetici anlamını taşıyor. Bu görevdeyseniz ve yetkiler size verildiyse, futbol operasyonu içinde yer alan a takım oyuncuları, a takım teknik ekibi, a takım izleme ekibi, altyapı, altyapı teknik kadrosu, altyapı izleme ekibini siz yönetiyorsunuz demektir. Tabiki başkana, yönetime ve kulübün ilkelerine bağlı olarak. Ben de bu görevlerle ilk etapta işinin büyük kısmı yurtdışında olarak görevime başladım."

BAŞARILI OLMALIYIZ

"8 yıllık profesyonel yöneticilik kariyerimde gönül verdiğim kulüpte olmak büyük bir heyecan. Yılport Samsunspor çok önemli bir kurumsallaşma adımı attı. Başkanımız İsmail Uyanık ve Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım olmak üzere çok büyük hedefler için atılmış adımlar var ve başarılı olmalıyız. Bunun için tüm vizyon Samsunspor'da var. İsmail Uyanık'ın geçmişte başkan olduğu dönemlerle çok kısıtlı imkanlarda Samsunspor, hem bulunduğu ligde başarılar elde etti, hem de yıldızlar yetiştirdi. Şimdi bu vizyon daha da gelişti, başkanımız da yine işin başında."

LİGİMİZ BURASI DEĞİL

"Ben de kendi payıma tüm bilgi, birikim ve enerjimle bu başarıya katkı sunmak için buraya geldim. Bu lig bizim ligimiz değil. Öncelikli hedef bu ligden bir an önce çıkmak. Hemen mayıs ayı itibariyle buradan kurtulup, öncelikle 1. Lig'den hemen çok kısa bir süre içerisinde Süper Lig'e yükselmek. Benim yurtdışı bağlantılarım ve ilişkilerim var. 2 yıl Azerbaycan'da, 2 yıl Hollanda'da ve eğitim için de 1 yıl İngiltere'de kaldım. Benim bağlantılarım bunlardan da önce. Ben buraya geldikten sonra bir çok önemli futbol adamı Samsunspor'u ziyaret etmek için bana ulaştı. Onları da zaman zaman ağırlayacağız."

SIKINTIMIZ OLMAZ

"Benim yurtdışı görevlerim devam ediyor. Benim de uzun süren hazırlıklarım var ama biz ağırlıklı olarak önümüzdeki yıl için hareket edeceğiz. Tüm planlamamızı bir sonraki sezon 1. Lig'deymişiz gibi yapıyoruz. Avrupa ziyaretlerim ve seyahatlerim olacak. Türk futbol kulüplerinin 8.2 Milyar TL'si dört büyük diye adlandırılanlar olmak üzere 9 buçuk Milyar TL borcu var. Şu anda federasyon ile bankalar arasında bir çalışma var. Neler olacak göreceğiz. Kendi açımızdan bakarsak sezon başı atılan şirketleşme adımları ve gelinen bu noktada kulübümüz durumu çok başarılı bir şekilde idrak etti. Bu vizyonla bizim finansal sıkıntılarımız olmayacaktır."

PARANIN GÜCÜ

"Futbol artık paranın gücüyle ilerliyor. Bu oyun halkın tüm duygularına hitap etse de, ekonomik gerçekleri görmezden gelemeyiz. Şu anda Avrupa'da futboldan elde edilen gelir 25 Milyar Avro'nun üzerinde. Bu çok büyük bir para. Ve Avrupa'da taraftarlar kulüplerinin satılmasını değil de başarılı olmasını önemsiyor. Avrupa'da satıldıktan sonra rengi değişen takımlar bile var. Biz Başkanımız İsmail Uyanık önderliğinde geçmişte kısıtlı imkanlarla yapılan işleri ve bu vizyonu artık daha büyük imkanlarla daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bunu da en kısa zamanda başaracağız."

ALTYAPI PROJESİ

"Samsunspor'un altyapıyla ilgili çok ciddi düşünceleri var. Başkanımızın da gündeme getirdiği yeni tesisleşme hamlelerinden sonra akademi ve altyapıyla ilgili çok önemli hamleler olacak. Samsun'a davet ettiğimiz Genk'in 25 kişilik A takım kadrosunda, en az 10 tane altyapıdan yetişmiş oyuncu var. Genlerinde futbolcu yetiştirmek kapasitesi olan Samsunspor, sadece Genk'ten beslenmeyecek ve kendi modelini yaratacaktır. 4-5 sene içerisinde tesisleşmeden itibaren oyuncu kadrosunun çok önemli bir kısmının yetiştirdiği oyunculardan oluşturma hedefi vardır. Akademi ve altyapı projemiz, önem verdiğimiz işlerin başında."

KAMP KEYİFLİ GEÇİYOR

"Güzel bir kamp dönemi geçiyor. Hazırlık maçlarında takımımızın futbolundan keyif aldık. Oyuncuların hırslı olduğunu gördük. Antrenmanlarda da takımımız keyifle çalışıyor. Kısacası keyifli bir kamp geçiriyoruz. İlk yarı bazı puan kayıpları olsa da bizim için ligi tanımak için fırsat oldu. Kadronun ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz ve daha da güçlendirdik. Ligin ikinci yarısında kuşkumuz yok ki hedefe ulaşacağız. Yücel hocamız da aramıza katıldı. Yücel Uyar önemli bir değer. Sahadaki ve dışarıdaki çalışmalarla bu işin üstesinden geleceğiz ve hedefe ulaşacağız. Her maçımız final olacak. Ligi tanıma gibi bir derdimiz de kalmadı, çünkü ilk yarı tanıdık."

TARAFTARA ÇAĞRI

"Taraftar bizim için çok önemli. Gümüşhane maçından başlayarak, içerideki her maçta bu senenin seyirci rekorunu kıralım. Artık 20 bin ve üzeri sayıları görmek istiyoruz. Bize inandıklarını biliyorum. Onları takip ediyorum. Onların heyecanını görüyorum. Bu heyecanı bizimle canlı paylaşmak için stadımızda kendilerini daha fazla sayıda görmek istiyoruz. Sayımız artık 20 binleri geçmeli ve kapasitemize ulaşmalı. Bu takım başkan, yönetim, idare ve çalışanlar olarak bunu hak ediyor. Taraftarlarımızın bu çağrıya kulak vereceğini görebiliyorum. Onlardan beklentilerimiz bu yönde."