Tazminatlarını alamadan işten çıkarılan Samsun'daki Makro Market işçileri, eylemlerine devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı'ndan Barış Bulvarı'ndaki Makro Market'e kadar yürüyen işçiler adına konuşan Eda Erva Bulut, "Bu şirkete 6 yılımı verdim. Temizlik yaptım, bulaşık yıkadım, kasaya geçtim, müşterilerin hakaretlerini dinledim. Hakkımı helal etmiyorum" ifadelerini kullandı.

VİCDANINIZI DİNLEYİN

Bulut, Samsun'daki 380 mağdurun hakkını sonuna kadar arayacaklarını vurgulayarak, "Biz kimseye saygısızlık yapmıyoruz, bazen direnişimiz farklı yerlere çekilmeye çalışılıyor. Bugün hava çok güzel, patronlar belki piknik yapıyordur. Biz ise burada hak arıyoruz. Lütfen artık vicdanınızın sesini dinleyin. Biz vazgeçmeyeceğiz, korkmuyoruz, susmuyoruz" diye konuştu.

İŞÇİ DAYANIŞMASI

İşçilerden Ahmet Özeken ise yaşadıkları mağduriyetleri Samsun milletvekillerine anlatmalarına rağmen sonuç alamadıklarını söyleyerek, "Bunun bir şeye yaramadığını görünce sınıf dayanışmasını canlandırmak için işçi arkadaşlarımızın yanına gittik. Bursa ve Kocaeli'de direnen işçileri ziyaret ettik. Eğer bizler hak arıyorsak, birbirimize destek olacağız. 31 Mart'ta cevabı verecek olan kişiler biziz" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR