Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz, su ürünleri, kanatlı et ve yumurta, süt ve süt ürünleri ile bal ve diğer hayvansal mamulden oluşan sektör ihracatının 2018'de değerde bir önceki yıla göre yüzde 11,2 artış sağladığını bildirdi.

Sektör ihracatının balık, donmuş ve konserve su ürünleri, beyaz et, yumurta, süt ve ürünleri ile deri, bağırsak, bal ve kırmızı et üzerinde yoğunlaştığını anlatan Yamanyılmaz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 2023 için sektör olarak belirlediğimiz ihracat taahhüdünü yerine getirdik. Geçen yıl oluşan 2 milyar 513 milyon 893 bin dolar ihracatla, 2,5 milyar dolar hedefini aştık. Hedefimizi 2023 için tekrar revize edip 4 milyar dolara çıkardık' diye konuştu.