MAKSİMUM 4 YENİLGİ

Yılport Samsunspor'da Teknik Menajer Yücel Uyar, Amed Sportif Faaliyetler yenilgisini değerlendirdi, kredilerini tükettiklerini söyledi. Deneyimli futbol adamı, "Beklemediğimiz bir sonuçtu. Mutsuzuz. Bu sonucun verdiği moral bozukluğu var üzerimizde. Bu yenilginin bize zarar verdiği kesin. Şampiyonluğa oynayan takımlar yılda 3, maksimum 4 mağlubiyetle sezonu bitirmek zorunda. Kredimizi çok erken kullandık. Yılport Samsunspor tüm taahhütlerini personeline, teknik ekibe ve oyuncularına yerine getiren bir kulüp. Bunun için herkes bu yenilgiden sorumludur. Bu yenilgiyi değerlendireceğiz. Art niyet aramadan bu yenilginin nedenlerini araştıracağız" diye konuştu.

OYUNCULARA UYARI

Yücel Uyar, "Kampta oynadığımız maçlar bizi yanıltmış olabilir. Ancak hazırlık maçlarımızı hep üst ligden takımlarla oynadık. Ancak bizim lig farklı. Bu ligde topun oyunda kalma süresi 45 dakika civarında. Bir de öne geçen takım yatıyor, kalkmıyor, yavaş hareket ediyor ve haliyle topun oyunda kalma süresi azalıyor. Samsunspor'un kadrosunun iyi olması, oyuncularının kaliteli olması işi çözmüyor. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmak zorunda. Mücadelemizi de tam anlamıyla sahaya yansıtmalıyız. Burada özel olarak seçilmiş bir kadro var. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmalı, yapmayan da ya kulübeye gidecek, ya tribüne çıkacak" dedi.

GİRİŞİMLER OLACAK

Penaltı kararını da yorumlayan Uyar, şöyle devam etti: "Amed maçını bir kaza olarak yorumlayacağız. Elimizden gelenin en iyisi bu değildi. Mücadelemiz eksikti. Teknik ekibimiz oyuncularımıza gerekli uyarıları yapmıştır. Artık kaybetme lüksümüz yok. Başka yenilgiler alırsak yarışta sıkıntılar yaşayabiliriz. Fikstür avantajımız var ama kağıt üzerinde. Oynamadan maç kazanılmıyor. Her maçı kazanmak için sahada olacağız. Penaltı pozisyonunda rakip bile şaşırdı. Bu konuda girişimlerimiz olacak. Medya departmanlığımız konuyla ilgili bir video hazırlayacak ve federasyonda kime gitmemiz gerekiyorsa gideceğiz. Samsunspor'un hakemlerin kötü yönetimiyle maç kaybetmesini, sindiremeyiz."

Selçuk KAYA