İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalarının ilaçlarının ödeme listesine alınması ile ilgili açıklama yaptı.

VEBALİ NASIL ÖDEYECEKLER?

Bedri Yaşar, Sağlık Bakanlığına sitem ederek, "Çocuklar ölüyor, bunun vebalini nasıl ödeyecekler? O dönemde SMA hastalarına verilen söz hala yerine getirilmedi. SMA teşhisi konulan 5 aylık Nehir Maral, 6 gün önce Samsun'daki hastanede hayatını kaybetti. 2 gün önce de 11 yaşındaki yavrumuz Arda Tahsin bürokrasi engeli nedeniyle yaşamını yitirdi. Oysa Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca Kasım ayında yaptığı açıklamasında 'SMA hastalarımız tedirgin olmasınlar, rahat olsunlar. İlaca erişimde asla bir sorun olmayacak' demişti. Peki, bugünkü tablo ne diyor? Her şey gözler önünde" diye konuştu.

YÜREĞİMİZ PARÇALADI

Türk vatandaşların, Suriyeliler kadar değer görmediğini savunan Yaşar, "SMA hastası çocukların aileleri, tedavi için gerekli ilacın Sosyal Güvenlik Kurumunca geri ödeme kapsamına alınması için günlerce Sağlık Bakanlığı önünde nöbet tuttular. Bu ülkenin evladının milyarlarca lira harcanan Suriyeliler kadar değeri yok mu? Babanın feryadı yüreğimizi parçaladı! Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın. Ailenin durumu gerçekten çok zor. Öz vatanında bu duruma düşmek de ayrıca çok zor. Hiç kimse bunları yaşamayı hak etmiyor. Allah sabrını versin" ifadelerini kullandı.