Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) bir süre önce istifa eden İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş, önceki gün üye olduğu İYİ Parti'den CHP ve İYİ Parti'nin destekleyeceği Millet İttifakı'nın İlkadım adayı olarak açıklandı.

Düzenlenen tanıtım toplantısına, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, il ve ilçe teşkilatı başkanları, büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adayları, parti üyeleri katıldı. Aday tanıtım toplantısına sığmayan partililer, parti binası önünde bekledi.

İYİ PARTİ BAYRAĞINI İLKADIM'A DİKECEĞİZ

İlk olarak konuşan İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, 'Sayın Necattin Demirtaş başkanımızın, İlkadım Belediye Başkan adayımız olduğunu ilan ediyor ve 31 Mart akşamı İYİ Parti bayrağını İlkadım Belediyesi'nin tepesine dikeceğimizi buradan söz veriyoruz" dedi.

BU ŞEHRE SEVDAMIZ VAR

Necattin Demirtaş konuşmasında, 'Biz ülkede hükümet seçmeyeceğiz. İlkadım Belediyesi'ni en iyi kim yönetecek onu seçeceğiz. Erdoğan beyle ikimiz denenmiş adaylarız. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız. Hangisinin hakkıyla layıkıyla görev yaptığı kanaatindeyseniz ona oy verin. Çünkü oy namustur. Bu şehre bizim sevdamız var. Sağcısıyla, solcusuyla, inançlısıyla, inançsızıyla ortak paydamız bu ülke olmak konuşluyla birlikte yaşamaya alışmak zorundayız. Birbirimizi severek, kucaklayarak demokratik haklarımızı kullanarak oylarınızla tercihlerinizi belli edin. Biz onun sonucuna razıyız" şeklinde konuştu.

SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in selamını partililere ileten Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 'İYİ Parti'de herkese yer var ama vatan hainlerine, hırsıza, yolsuza yer yok. Önümüzdeki hafta büyükşehir belediye başkan adayımızı ve diğer ilçe belediye başkan adaylarımızı açıklayacağız. Sonuna kadar Necattin başkanın ve diğer adaylarımızın arkasındayız. İlkadım Belediye ile bir doğuş olacak. 31 Mart seçimlerinde inşallah hem İlkadım Belediyesi'ni hem diğer belediyeleri ve Büyükşehir'i alacağız' şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından salona sığmayan vatandaşlara İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve Necattin Demirtaş parti binasını önünde seslendi.

Erdinç YILDIZ