Türkiye Futbol Federasyonu 2. Ligi Beyaz Grup 19. haftasında Yılport Samsunspor, sahasında Gümüşhanespor'u konuk etti. Yılport Samsunspor, yeni transferler Abdulkadir Özgen ve Onur Eriş'in (P) golleriyle 2-1 kazandı. Gümüşhanespor'un tek golünü ise Kadir Ari kaydetti. Yılport Samsunspor'un 3 puan kazandığı haftada rakipler Sarıyer, Keçiörengücü ve Sakaryaspor haftayı 1 puanla kapadı. Sarıyer 42 puanla liderken, Sakaryaspor ve Keçiörengücü 41 paunla 2. ve 3. sırada yer aldı. Samsunspor ise 40 puanla 4. sırada haftayı tamamladı.

Yılport Samsunspor karşılaşmaya çok istekli başladı. Dakikalar 4'ü gösterdiğinde ilk net gol pozisyonunu bulan Yılport Samsunspor'da Canberk Dilaver'in ortasında Abdulkadir Özgen kafayı vurdu ve topa kaleci son anda uzandı.

SAMSUNSPOR'UN GOL SEVİNCİ UZUN SÜRMEDİ

İlyas Kubilay Yavuz'un ceza sahası önünde yerde kalması sonucu Yılport Samsunspor serbest vuruş kazandı. 10. dakikada Abdulkadir Özgen serbest vuruştan çektiği şutla harika bir gol attı.

Maçın 12. dakikada Samet Asatekin ceza sahası içerisine girerken yerde kaldı ve Samsunsporlu futbolcular penaltı bekledi.

Gümüşhanespor'da Kadir Ari savunma arkasına sarkarak aşırtma bir vuruşla 13. dakikada, karşılaşmadaki beraberliği sağladı.

Tekrar öne geçmek için fırsat arayan Yılport Samsunspor'da 17. dakikada İlyas Kubilay Yavuz'un şutu az farkla dışarı çıktı.

Karşılaşmanın 27. dakikasında ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan İlyas Kubilay Yavuz'un çektiği sert şut kaleciden sekti.

Yılport Samsunspor'da 37. dakikada Onur Eriş'in sert şutu az farkla dışarı çıktı.

42. dakikada Samsunspor 2. gole çok yaklaştı. Kornerden gelen ortaya Aytaş Sulu kafayı vurdu ve top az farkla dışarı çıktı.

45. dakikada bir anda gelişen Samsunspor atağında İlyas Kubilay Yavuz'un ortasında iyi yükselen Samet Asatekin'in kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

SAMSUNSPOR İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADI

Yılport Samsunspor ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başladı. 46. dakikada İlyas'ın ortasında kafayı Onur Eriş vurdu, top savunma uzaklaştırdı.

Dakikalar 49'u gösterirken Yılport Samsunspor üstünlük golüne yine çok yaklaştı. Abdulkadir'in indirdiği topa Oğuz vurdu ve top az farkla auta çıktı.

SEZON'UN İLK PENALTI GOLÜ ONUR'DAN

Abdulkadir Özgen'e yapılan müdahale ile Samsunspor penaltı kazandı. Onur Eriş, 51. dakikada penaltıdan golü bularak Yılport Samsunspor'u tekrar öne geçirdi.

Karşılaşmanın 73. dakikasında Onur'un şutundan seken topu Samet Asatekin tamamlayarak topu ağlara yolladı ama hakem ofsayt gerekçesiyle ağlara giden topu gol olarak değerlendirmedi.

GÜMÜŞHANE 10 KİŞİ

Gümüşhanespor'da Sancar Yıldırım 74. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Dakikalar 79'u gösterdiğinde Samsunspor 3. gole çok yaklaştı. Samet Asatekin'in yerden ortasında Enes İslam İlkin topu müsait pozsiyonda auta yolladı.

Yılport Samsunspor'un 3 puan kazandığı haftada rakipler Sarıyer, Keçiörengücü ve Sakaryaspor haftayı 1 puanla kapadı. Sarıyer 42 puanla liderken, Sakaryaspor ve Keçiörengücü 41 paunla 2. ve 3. sırada yer aldı. Samsunspor ise 40 puanla 4. sırada haftayı tamamladı.