Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mehmet Kundak, Millet İttifakı'nın adayı olarak açıklanan İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, isminden memnuniyet duyduklarını belirtti.

TECRÜBELİ BİR İSİM

Kundak, başkan adayını belirleme yetkisinin İYİ Parti'de olduğunu vurgulayarak, "Hayati Bey, eski milletvekilimiz ve daha öncesinde belediye başkanlığı tecrübesi bulunan biri. Yaptığımız iş birliği çerçevesinde, büyükşehir belediye başkan adayını belirleme yetkisi İYİ Parti'deydi. Çıkaracakları aday konusunda bizden fikir aldılar. Hayati Tekin ismi üzerinde anlaşılması bizi memnun etti. İlk defa yerel seçimlere ittifaklar ile gidiliyor. Seçmenimize bunu anlatmakta biraz zorlandık, 'Büyükşehirde nasıl adayımız olmaz?' sorularıyla karşılaştık. Böyle bir ortamda eski bir CHP'li adayın olması bizleri rahatlatacak. CHP'li seçmenin sandığa gitmesi konusunda etkili olacak" ifadelerini kullandı.

ANLAMLI DEĞİL

Seçimlerin ülke genelinde iki adaylı hale geldiğine dikkat çeken Kundak, "Bu seçimler ülkenin çoğunluğunda iki adaylı hale geldi. Bu nedenle partiler ikinci planda kalacak, isimler üzerinden gideceğiz. Erhan Usta, Samsun'da sevilen, karşılığı olan bir isim. Usta'nın bağımsız adaylığını geri çekeceğini düşünüyorum. Bu hareketi de çok anlamlı bulmadım" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR