İlkadım Toybelen Mahallesi'nde bulunan Samsun İkinci El Otomotivciler Sitesi'nde bulunan esnaf, şehirden uzakta olmanın dezavantajları nedeniyle dertli olduklarını ifade etti. Site esnafı, müşterilerin bölgeye ulaşımı konusunda sorun yaşadıklarını belirterek, yetkililerden çözüm istedi.

DOĞRU YERDE DEĞİLİZ

Esnaf Harun Çimiç, vatandaşın araç bakmak için kendi imkanlarıyla siteye geldiğini söyleyerek, "Samsun İkinci El Otomotivciler Sitesi esnafı olarak doğru bir lokasyonda olmadığımızı düşünüyoruz. Ulaşım anlamında çok sorunumuz var. Türkiye'de ikinci el galerileri uluslararası standartlara sahip şekilde yapılıyor ama bu yerler yapılırken diğer şartların da düşünülmesi gerekiyor. Bu şartlar altında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ne satıcı ne de alıcı satışlardan memnun değil. Düşük kar marjlarıyla ayı kurtarmaya çalışıyoruz. Dalgalanan ekonomide araç piyasasında fiyatlar haddinden fazla arttı. Sıfır arabalarda uygulanan vergi indirimi bizlere sıkıntı açtı. Ancak biz sabrediyoruz, günümüzün gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

MERKEZDEN MÜŞTERİ ALIYORUZ

Samsun İkinci El Otomotivciler Sitesi'nde iş yapmaya başladıklarından beri müşteriye ulaşma konusunda güçlük çektiklerini belirten Abdullah Çelik, "16 yıldır bu işle uğraşıyorum, bu siteye geldikten sonra en büyük sorunumuz ulaşım. Son zamanlarda belediye buraya otobüs verdi ama halk bunu bilmiyor. Yeri gelince müşteriyi almak için şehir merkezine gidiyoruz. Merkezde kaçak olarak bu işi yapanlar var, bunlar önlenmeli. İkinci el piyasası durma noktasına geldi. Sıfır araçlara uygulanan ÖTV indirimi nedeniyle bizim işlerimiz çok etkilendi" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE ÇÖZÜM ÜRETMELİ

Şehirden uzak olmanın sıkıntısını yaşadıklarını vurgulayan Ali Acut ise, "Başkan Zihni Şahin belirli saatlere otobüs seferleri koydu ancak bu yeterli değil. Daha fazla otobüs gelmeli. İnsanlar hala otobüsün buraya geldiğini bilmiyor. Buraya ulaşım zor, bu konuda sıkıntımız var. Belediyenin bu konuda çözüm üretmesi gerekiyor. Buranın yol kenarında olmaması, şehirden uzak olması işlerin kötü olmasına neden oluyor. En azından yol kenarında bir noktada olsak hareket olurdu. Bizim için en önemli husus ulaşım, inşallah yetkililer sesimizi duyar. Şu anda piyasa bozuk, işlerimiz iç açıcı değil. Sitede 100'e yakın esnaf var, günde 5-10 araç belki satılıyordur" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR/ÖZEL HABER