Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Delegeler Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, tarihin en yüksek ocak ayı ihracat rakamını açıkladıklarını ve hem özel ticaret sistemi hem de genel ticaret sistemine göre verileri açıkladıklarını söyledi.

Avrupa'da Brexit gerilimi, dünyadaki ticaret savaşları ve korumacılık önlemlerine rağmen ihracatçıların Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam ettiğini aktaran Pekcan, "Göreve geldiğimizden beri ihracatçılarımız, sektörlerimiz ve sivil toplum örgütlerimizle bir fikir birliği, güç birliği ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öncelikle Türk ekonomisinin önemli sivil toplum örgütlerini bünyesinde bulunduran İstişare Konseyi kurduk." şeklinde konuştu.

Pekcan, ikinci olarak, Yenilikçi Ticaret Platformu'nu kurduklarını, 21. yüzyılın teknolojilerine yatırım yapan öncü girişimcileri bir araya getirdiklerini ve gençlere rol model oluşturan ortak çalışmalar üretmek için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Son 10 yıldır yüksek teknolojili ürün ihracatının toplam sanayi ürünleri ihracatı içindeki payının yüzde 3-4 bandını aşamadığını belirten Pekcan, ihtisas serbest bölgeleri kurarak teknoloji odaklı yatırımlar çekmeyi hedeflediklerini aktardı.