Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve Siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in katıldığı, Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan'ın moderatörlüğünde Haberaks TV ekranlarında yayımlanan Seçim 2019 programının canlı yayın konuğu oldu.

KADIN ÖN PLANDA OLMALI

Kadınların yönetimlerde ön plana çıkarılması gerektiğini söyleyen Zeybek, "Biz CHP olarak, partimizin tüm kademelerinde yüzde 33'lük bir kota ile kadınların bulunmasını ve değerlendirilmesini sağlıyoruz. Delegesinden, parti meclisine kadar bu uygulama var. Önümüzdeki seçimlerde, devletimizin yönetiminde kadınların daha aktif rol almalarını istiyorum. Biz de bunda öncü olmak için Havza'da bir kadın adaya, hiç tartışmasız evet dedik. Ben de aday olması için ısrarcı oldum. Kadının elinin değdiği yerin daha farklı olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

O SEÇİM HİLELİ

Zeybek, 16 Nisan referandumunun hileli olduğunu ileri sürerek "O seçimlerde yüzde 47,3 evet, yüzde 52,2 hayır olduğunu biliyoruz. Şimdi atı alanın Üsküdar'ı geçmesi gibi bu ülkeyi buraya kadar getirdiler. Biz her türlü demokratik yapıda, halkımız arasındaki ayrışmayı üst noktaya taşımak istemiyoruz. Partimiz o günkü koşulları yumuşatma pahasına böyle yaptı. Kaybettiklerimiz açısından bu çok yanlış ama yaşanabilecekler açısından da doğru olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

FELAKETİN İÇİNDEYİZ
"Halkımızın aklıyla kimsenin oynamaya hakkı yok" diyen Zeybek, 7 Haziran 2015 seçimlerinde bu ülkede istikrar olsun diye politika yaptılar. O politika sonrasında bu ülkenin istikrarında dövizin, faizlerin ne duruma geldiğini görüyoruz. Bu 3 yılda ülkeyi ekonomik olarak hangi koşullara getirdiler? Hepsi ortada. Beka sorunundan bahsediyorlar, doğru söylüyorlar. AK Parti'nin beka sorunu var. İktidarlarının bitmesi ve kavgalarının ona ermesi açısından bir beka sorunu var. Halk bunu yapacak. Çünkü halkımız söylenenlerle değil, yaşadıkları olayları değerlendiriyor. Bugünkü ekonomik koşullardan, emeklisinden çiftçisine, sanayicinden asgari ücretlisine etkilenmeyen kimse yok. Seçime kadar İŞKUR'dan 6-8 aylık iş veriyorlar. Ama bu göz boyama, kalıcı değil. Seçimden sonra çalışanların çoğunun işten çıkarılacağı bir döneme gidiyoruz. Göremediğimiz kadar bir felaketin içerisindeyiz" diye konuştu.


Zerrin SOMUNCU (ee)