İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Haber Medya Grubu'nu ziyaret etti. Yaşar, ziyarette Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara, Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan ve Haber Medya Satış Pazarlama Müdürü Mehmet Ali Yelkovan ile görüştü.

SAMSUN ORTAK PAYDAMIZ

Yaşar, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ın 100. yılının Samsun yılı olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun teklifi verdiğini söyledi. Yaşar, "19 Mayıs 1919, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih. Şimdi 2019 yılında bunun 100. yılını kutluyoruz. Parlamentoda bu yılın Samsun yılı ilan edilmesi için kanun teklifi verdim. 'Bu yılı Samsun yılı ilan edelim, o zamanki şartları gelecek nesillere aktaralım' dedi. Bu Samsun'a da büyük katkı verecektir. Eğer gerekli sürede bu teklif gündeme alınmazsa, konuyla ilgili dilekçe vereceğim. Samsun hepimizin ortak paydası, iktidar ve muhalefet partilerinin Samsun milletvekillerinin bu kanun teklifine evet diyeceğini tahmin ediyorum. Onlardan da bu konuda destek bekliyoruz. Çünkü Samsun hepimizin. Bütün Samsunlulardan konuyla ilgili kamuoyu oluşturmalarını istiyoruz" sözlerini kaydetti.

ASRIMIZIN DEDE KORKUT'U

Yaşar, Ozan Arif'in vefatı sebebiyle üzgün olduklarını belirterek, "Ozan Arif, ülkücü, Türk-İslam düşüncesine gönül vermiş herkeste iz bırakmış bir kişi. Yokluğu bizim için büyük kayıp. Ben onu 'asrımızın Dede Korkut'u' olarak algılıyorum. Ozan Arif, sözleriyle, şiirleriyle toplumun düşüncelerine yön vermiş bir abimizdi. Bugün Sayın Genel Başkanımız Akşener ve çok sayıda seveni onu uğurlayacak. Mekanı cennet, ruhu şad olsun" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR